Cum te afecteaza e-mailurile de la serviciu

1
De Cristina Tudor
9 ian. 2020

Cat de des iti verifici e-mailul de munca in timpul liber? Cat de des esti dispus sa il verifici daca ti se cere acest lucru? O faci din proprie initiativa sau la cererea sefului?

Daca raspunzi la e-mailurile de munca seara, s-ar putea sa il faci pe seful tau sa te placa mai mult, dar nu iti vei face tie nicio favoare, dupa cum sugereaza un nou studiu.

Modalitatile prin care te afecteaza e-mailurile de munca

Monitorizarea e-mailurilor de munca 24/7 poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii mintale si a bunastarii angajatilor, dar si a partenerilor lor, potrivit unui studiu publicat recent in Academy of

Management Best Paper Proceedings. Cercetatorii au intervievat 142 de persoane angajate cu norma intreaga, precum si partenerii acestora, cu privire la asteptarile organizatiilor in legatura cu comunicatiile electronice.

Cuplurile au raspuns, de asemenea, la intrebari despre sanatatea, bunastarea si satisfactia relatiilor. Aproximativ 100 de manageri ai acestor persoane au raspuns la intrebarile din sondaj, adaugand concluzii privind asteptarile organizationale.

Persoanele care au spus ca s-au simtit obligate sa-si verifice e-mailurile de munca in afara orelor de munca au avut de asemenea tendinta de a raporta un nivel mai ridicat de anxietate si un nivel mai mic de bunastare, dupa cum au constatat cercetatorii.

Acest efect parea sa fie adevarat indiferent de cat de mult au petrecut oamenii verificandu-si e-mailurile de munca, sugerand ca simpla asteptate de a le verifica a fost suficienta pentru a-i face sa se simta presati.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.