Discutii incomode. Ce sa le raspunzi celor care te intreaba de ce nu ai un iubit?

1
De Cristina Tudor
7 sept. 2021

Multe femei care au succes in cariera sunt singure. Ele tind sa se invinovateasca pentru ca nu si-au gasit jumatatea si, uneori, lasa rusinea sa le copleseasca.

Ele sunt obisnuite sa auda intrebari de genul „De ce esti singura?” sau „De ce esti egoista si sa nu te asezi la casa ta?”

Ignorarea acestor intrebari este o idee buna, dar si mai bine ar fi sa transmiti exact mesajul dorit pentru a lamuri situatia odata pentru totdeauna. Este mai bine ca oamenii sa stie ca nu iti pot spune ce sa faci, ca e decizia ta!

Ce sa le raspunzi celor care te intreaba de ce esti singura si care, in mod cert, intentioneaza sa te faca sa te simti prost din aceasta cauza?

Deviaza intrebarea pentru a duce discutia catre cariera ta grozava

Daca un membru al familiei te preseaza cu privire la situatia ta sentimentala, nu trebuie sa te justifici in fata lui. Ramai pe partea pozitiva a lucrurilor si, pur si simplu, schimba subiectul cu ceva care te face foarte fericita in acest moment. S-ar putea ca slujba ta sa mearga grozav, iar cercul tau de prieteni sa-ti fie de ajuns pentru a fi fericita.

Deci, vorbeste despre acele lucruri care iti ofera bucurie si evita sa raspunzi la comentariile negative cu si mai multa negativitate.

Descrie-ti modul de gandire, dar nu-ti justifica alegerile

A-ti justifica alegerile ar putea insemna ca, in adancul sufletului tau, nu esti la fel de fericita precum spui ca esti. Dar, uneori, oamenii care iti pun astfel de intrebari acuzatoare, te umplu de nesigurante si te determina sa adopti o pozitie defensiva.

In loc sa faci acest lucru, iti poti pastra calmul si iti poti expune punctul de vedere. Nu e nevoie sa explici nimanui alegerile tale in detaliu, ci doar sa le faci un rezumat al convingerilor tale.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Pexels.com.