Fii prostuta. Sari in mare. Razi cu gura pana la urechi! Fii buna!

1
De Cosmina Kovacs
8 aug. 2019

Oare cand am uitat sa pretuim si sa ne bucuram de ceea ce avem?

N-avem timp si nici motiv sa ne tratam pe noi insine cu o gandire superioara. Stii, nu? Stii ca nu plecam de aici in viata si nici nu luam cu noi casele, masinile si averile agonisite cu atata truda. Stii ca, de fapt, viata asta nu este chiar atat de lunga si alta nici nu mai primim.

Reguli, reguli, reguli

Stii ceva? Ai dreptul sa mananci mancare delicioasa. Sa te bucuri cu toti porii de o inghetata delicioasa. Ai dreptul sa te plimbi prin soare, sa-ti indrepti privirea catre cer si sa razi aparent degeaba. Sari in mare. Prosteste-te cat vrei, cand vrei. Razi cu gura pana la urechi. Fii prostuta sau ciudata. Spune adevarul de fiecare data. Nu te impovara. Bucura-te. Plimba-te. Spune NU. Plangi. Adopta un animal. Calatoreste. Imbratiseaza.

Daca ai sti ca maine nu mai vine, ai face toate lucrurile astea? Sigur ca da. Poate chiar unele in plus.

Si atunci, spune-mi, te rog, ce astepti? De fapt, raspunde-ti singura. Avem timp sa fim nefericiti? Nu. Avem dreptul sa nu pretuim bucatica asta de viata pe care o avem? Nu. Avem timp sau motiv sa ramanem in relatii toxice? NU. Sau sa incercam tot timpul sa facem lucrurile pe placul altora? Nu. Avem timp sa ne incuiem intr-un birou o viata intreaga fara sa mai plecam in concediu sau fara sa ne mai oferim bucurii? In niciun caz.

Prea am uitat sa fim fericiti. Parca nici empatici nu mai stim sa fim. Aratam cu degetul catre altii atat de usor si ne uitam la noi insine atat de greu sau deloc! De ce? Nu stiu si parca nici nu mai conteaza.

Cred ca daca am fi mai buni cu noi insine, lumea asta ar inceta sa mai fie atat, dar atat de REA.

Schimbarea pleaca de la fiecare in parte. Poate daca am inceta sa mai spunem „De ce nu faci copii? Sau vai, o sa mori fata batrana” si am spune mai degraba „esti in regula si unica asa cum esti si ma bucur pentru tine daca esti fericita, iar daca nu esti fericita, eu sunt aici pentru tine sa te ajut cum pot”, poate asa am fi mai buni. Si da, mi-ar placea sa nu ne mai judecam unii pe altii.

Foto: Shutterstock.com