Invidiosii sunt oameni toxici! Iata cum ii depistam, de cine e bine sa pastram distanta

1
De Cristina Tudor
22 aug. 2019

Invidiosii sunt persoane cu stima de sine scazuta si este mai bine sa pastram distanta pentru ca, spun specialistii, sunt oameni toxici!

Cel mai probabil, cu totii am fost de cateva ori in viata tinta manifestarilor provenite din invidie sau, de cealalta parte, am invidiat pe cineva. In ambele cazuri, sentimentul de invidie este un mare generator de suferinta.

Intr-un sens plastic, invidia apare atunci cand ne uitam in “curtea” altuia si simtim furie, tristete si neputinta ca nu avem un anumit lucru, o persoana sau situatia lui.

In opinia psihoterapeutului Laura Maria Cojocaru, atunci cand starnim sentimentul de invidie, adica il exteriorizam, acesta genereaza un efect in lanta de alte sentimente daunatoare pentru sanatatea noastra fizica si psihica, precum: insomnii, stari de anxietate, stari depresive, o furie care ne indeamna la comportamente disfunctionale, in primul rand pentru noi insine.

Explicatiile psihologului Laura Maria Cojocaru. Cum recunosti invidiosii?

Mai mult decat atat, specialistul considera ca poate fi creionat un portret arhetipal al persoanelor care scot la suprafata mai des decat altele sentimentul de invidie, astfel:

Persoanele cu stima scazuta. “Atunci cand o persoana are stima de sine scazuta, nu este impacata cu imaginea ei, cu viata ei, cu fizicul ei, cu cercul de prieteni, cu situatia ei financiara, sociala, relationala etc, au acumulat frustrari in timp, sunt persoane nesigure pe ele, cu incredere mica in propriile forte si ravnesc mereu la ceea ce au altii.

Intrucat nu reusesc sa obtina, exista unele persoane care duc invidia la un alt nivel si doresc raul persoanelor din jur despre care considera ca au o viata mai buna”, declara psihologul Laura Maria Cojocaru, presedintele Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI).

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.