23 de lucruri inconfortabile pe care trebuie sa le faci ca sa nu regreti mai tarziu

1
De Cristina Tudor
20 sept. 2018

Fugi de regrete ca soarecele de pisica! Indiferent daca sunt regrete ca ai spus sau ai facut ceva anume, ori regrete ca nu ai facut ceva anume, incearca pe cat posibil sa nu le lasi loc in viata ta, mai ales in minte. O minte imbacsita cu regrete duce la nefericire si depresie. Si nu vrei asa ceva in viata ta, nu?!

Eu personal mi-am setat mintea sa nu aiba regrete vis-a-vis de ce am facut sau spus. E mai sanatos sa imi asum si trec mai departe decat sa nu dorm noaptea linistita ca „vai, ce am facut/ vai, ce am spus!”.

In schimb, cand vine vorba de regretele pe care le pot avea pentru ca nu am facut ce mi-am dorit, situatia sta altfel: oricat de nebuneasca/riscanta/absurda ar fi dorinta mea, mi-o urmez si vad ce se intampla. Pe scurt, mai bine sa regreti ceva ce ai facut decat sa regreti ce nu ai facut.

Prin urmare, oricat de inconfortabile sunt unele lucruri pe care trebuie sa le facem, daca consecinta este o viata fara regrete, accepta-le si invata-te cu ele.

Fa azi ca sa nu regreti mai tarziu

1. Asculta-ti vocea interioara atunci cand ceva te deranjeaza. Vei primi o singura sansa sa ai un impact de durata.

2. Gaseste-ti curajul sa te tii de lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru tine. Ne lasam atat de usor influentati de ceea ce spun si cred ceilalti.

3. Intreaba-te daca ai ajuns cine iti doreai sa fii atunci cand erai mic. Daca nu ai ajuns inca acolo, continua sa muncesti.

4. Elibereaza-te de lucrurile care nu sunt importante pentru tine. Cand ai 20 de ani, totul pare important.

5. Asigura-te ca traiesti o viata in afara retelelor de socializare, si nu doar pictezi o viata imaginara pe Facebook si Instagram.

6. Lasa rolul de drama queen la usa, afara. Fa o pauza din cand in cand de la obiceiul de a exagera.

7. Implica-te in discutii despre lume, politica, pasiuni si mancare – orice alte subiecte in afara de alti oameni si critica ta la adresa lor.

8. Nu iti mai spune ca esti grasa! Cand vei muri, nimanui nu ii va pasa cat de grasa ai fost. O sa isi aduca aminte de ce fel de persoana ai fost.

9. Arata interes fata de apropele tau si incearca sa ii intelegi pe fiecare in parte. Sa inveti lucruri noi despre oameni este o provocare fascinanta si, in acelasi timp, o modalitate excelenta de a invata despre noi insine.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com