4 lucruri usoare de facut atunci cand simti ca nu mai poti face nimic bine

1
De Cristina Tudor
9 oct. 2020

Realitatea este ca la un moment dat in viata toti oamenii (DA, nimeni nu face exceptie) se simt impovarati de descurajari cu privire la esecurile lor, reale sau percepute.

Diferenta consta in capacitatea lor de a isi reseta busola dupa un moment dificil si de a isi continua drumul.

Este usor sa crezi ca esti singura persoana care simte ca nu poate face nimic bine. Te compari tot timpul cu aproape toti oamenii din jurul tau. Ei au viata organizata, merg mai departe, stiu ce isi doresc de la viitor, se descurca de minune pe toate planurile si reusesc sa gestioneze tot ce li se intampla. Stii ca perceptia ta este gresita?

Realitatea este ca la un moment dat in viata toti oamenii (DA, nimeni nu face exceptie) se simt impovarati de descurajari cu privire la esecurile lor, reale sau percepute. Diferenta consta in capacitatea lor de a isi reseta busola dupa un moment dificil si de a isi continua drumul.

Scopul acestui material este de a iti oferi cateva sfaturi (instrumente) care sa te ajute sa lucrezi pentru a merge mai departe folosind puterea pe care o detii din abundenta si despre care nici macar nu stii.

Primul pas spre a iesi din zona negativa in care te afli este sa iti dai seama unde te afli acum si sa iti amintesti ca nimeni nu este perfect.

Iata cateva sfaturi eficiente care sa te ajute atunci cand simti ca nu mai poti face nimic pentru a scapa de situatia dificila:

1. Regandeste intrebarea pe care ti-o pui

In loc sa te intrebi „De ce mi se intampla mie toate astea?” sau „De ce nu inteleg ce trebuie sa fac?”, incearca sa te intrebi altfel, si anume – „Care sunt lucrurile pe care le-am facut bine?”, „Cum pot iesi din aceasta situatie?” sau „Ce am de facut pe viitor?”.

2. Foloseste o mantra personala

Unul dintre cele mai importante lucruri care chiar functioneaza este folosirea unei mantre personale. Iata cateva exemple:

Pot face tot ce imi propun.
Sunt curajoasa, merg mai departe. Stiu ca voi depasi aceasta situatie.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto:  Unsplash.com.