Nu ar trebui sa ai incredere totala intr-un nou partener pana nu raspunzi la aceste 7 intrebari

1
De Denisa Toma
19 iul. 2022

Increderea este un sentiment pe care nu il poti dobandi oricum. Este un echilibru delicat intre sinceritate, cunoastere si experienta, pe care nu il poti obtine imediat la inceputul unei relatii.

Cu toate acestea, cum poti avea incredere intr-o persoana pe care nu o cunosti de mult timp, astfel incat sa nu fii nici paranoica, dar nici sa te alegi cu inima franta?

Uneori ne bazam pe intuitie sau „instinct”, dar se poate intampla adesea sa ne inselam.

Inainte de a te implica total intr-o relatie si de a-ti pune inima pe tava, ar trebui sa poti raspunde la unele intrebari.

Iata care sunt cele sapte intrebari la care ar trebui sa raspunzi inainte de a avea incredere intr-un nou partener:
De cat timp cunosc aceasta persoana?

Daca ai dificultati in a avea incredere intr-un barbat pe care il cunosti de cinci ani, dar cu care ai inceput recent o relatie, trebuie sa te intrebi de ce se intampla acest lucru. La polul opus, daca nu ai incredere totala intr-un barbat pe care l-ai cunoscut recent, este normal sa ai parte de unele indoieli si sa vrei sa-l cunosti mai bine inainte de a decide daca este de incredere.

12 semne de masochism emotional. Cum iti dai seama ca, de fapt, iti place sa suferi

Cum am cunoscut aceasta persoana?

O persoana pe care o cunosti prin intermediul unui prieten poate fi mai de incredere decat o persoana pe care ai cunoscut-o intr-un club sau in orice alt mediu. Prietenii si cunostintele comune pot adauga un plus de incredere si iti pot da un sentiment de siguranta.

Ce stiu despre relatiile din trecut ale acestei persoane?

Cu ce tip de femei a avut, in general, relatii? De ce si cum s-a incheiat ultima lui relatie? Scopul acestor intrebari nu este acela de a judeca, ci de a-ti face o idee cu privire la personalitatea si caracterul celui de langa tine. In mod sigur nu te vei simti prea confortabil daca afli ca relatia lui s-au incheiat din cauza infidelitatii lui sau a altor comportamente negative.

Cat de deschis este in timpul discutiilor cu mine?

Exista multi barbati care vorbesc cu lejeritate despre ei insisi, asa cum exista barbati care nu se simt confortabil sa vorbeasca deschis despre viata lor, despre experientele din trecut si despre ceea ce simt. Dar daca te lovesti de un zid atunci cand incerci sa ai o discutie sincera si profunda cu noul tau partener, este cazul sa-ti pui unele semne de intrebare.

5 secrete pe care femeile mature le stiu despre iubire (si pe care, probabil, nu le stiau la 20 de ani)

Cum se comporta in mediul online?

Este important de observat daca personalitatea lui din realitate este aceeasi, in mare masura, cu personalitatea lui online. Bineinteles, cei mai multi oameni se straduiesc sa para o versiune mai buna a lor pe retelele de socializare, iar asta nu este neaparat o noutate sau un secret. Dar atunci cand diferentele sunt majore, poate fi un semnal de alarma.

Cat de usor pot pastra legatura cu aceasta persoana?

Atunci cand aveti o relatie, fie ea si la inceput, simti ca poti pastra destul de usor contactul cu el? Iti raspunde la mesaje intr-un timp rezonabil? Iti spune care sunt planurile lui pe termen scurt? Toate acestea iti ofera indicii cu privire la nivelul de implicare al noului tau partener in relatia voastra. Arata cat si daca este interesat ca relatia sa evolueze. Daca te simti „lasata pe dinafara” sau ai sentimentul ca tu initiezi toate discutiile, intalnirile si faci toate planurile, este un semn ca nu ar trebui sa-ti pui prea multa incredere in noul tau partener.

Aceasta persoana a fost deschisa cu mine in privinta asteptarilor pe care le are de la relatia noastra?

Ce se intampla intr-o casnicie atunci cand apare un copil

Trebuie sa-ti amintesti ca partenerii care nu sunt de incredere nu au intotdeauna intentia de a se juca cu inima ta. De multe ori, ei pur si simplu nu stiu ce vor, dar asta nu inseamna ca este responsabilitatea ta sa astepti pana cand se hotarasc. Nu este o misiune usoara sa afli care sunt intentiile sale, dar in urma unei discutii relaxate poti afla care sunt planurile lui de viitor. Daca nimic din ceea ce isi doreste nu pare sa te implice, atunci poti fi sigura ca nu are intentii serioase.

Fiecare relatie este diferita si raspunsurile pe care le ai la aceste intrebari nu sunt neaparat gresite sau corecte. Le poti folosi ca pe indicii generale, pe care sa le analizezi in functie de situatia voastra specifica.

Foto: Instagram/@carajourdan