2 secrete psiho-spirituale pentru a gasi partenerul ideal

1
De Cristina Tudor
3 dec. 2020

Relatiile ne pot fi ca o scoala a vietii, uneori cu puternice ecouri asupra sanatatii noastre psiho-emotionale sau chiar fizice.

A intelege principiile si diferentele intre atractii poate reprezenta primul pas catre adevarul interior, catre echilibru emotional si catre sansa de a intalni partenerul potrivit pentru relatia de cuplu.

1. Invata diferenta intre cele doua tipuri de atractie

Psihologii disting intre doua tipuri de atractii, iar daca vom intelege aceste concepte, ne putem considera pe drumul cel bun. Specialistii vorbesc despre atractiile de deprivare si atractiile inspirationale. Ambele sunt, probabil, la fel de intense, dar cu siguranta, una dintre aceastea mult mai benefica pentru sanatatea noastra emotionala.

Atractiile de deprivare – cand sufletul nostru are rani nevindecate
Atractiile de deprivare sunt cele care ne prind in acelasi cerc vicios din care parca nu mai iesim. Acestea sunt legate de ranile noastre interioare ramase nevindecate, iar in dorinta de a ne gasi fericirea cautam parteneri in care sa ne proiectam propriile neajunsuri si vulnerabilitati. Este acea atractie in care credem ca partenerul ne poate aduce fericirea mult sperata. Ceea ce este insa o capcana, pentru ca singurii responsabili de propria fericire suntem noi insine.

Asadar, in atractiile de deprivare mai degraba bifam calitatile pe care le-am dori in celalalt si care credem ca ne completeaza viata, si nu neaparat profunzimea relatiei cu acea persoana. Sunt acele atractii in care avem asteptari mari de la celalalt, dar descoperim ca, desi prezinta calitatile dorite, persoana respectiva fie se schimba, fie nu ramane disponibila pentru noi pe termen lung, aparand despartirea sau, mai grav, abuzul.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Pixabay.com.