10 semne ca o persoana nu este capabila sa te iubeasca

1
De Cristina Tudor
7 nov. 2020

Exista oameni in lume care sunt incapabili sa iubeasca o alta persoana. Din pacate, se intampla mai des decat ne-am dori.

Oamenii care nu se iubesc pe ei insisi nu pot iubi o alta persoana sau cel putin nu stiu cum sa o faca atat timp cat nu au invatat sa se iubeasca pe ei mai intai.

Iata cateva semne de alarma a oamenilor care nu au capacitatea de a iubi o alta persoana in mod altruist si neconditionat:

Dau vina pe altii

Oamenii care nu sunt capabili sa iubeasca pe altcineva au tendinta de a da vina pe altii atunci cand apar probleme. Le lipseste o perspectiva asupra modului in care pot contribui la problema. Au o minte ingusta si se concentreaza doar asupra modului in care o situatie sau o relatie ii avantajeaza sau ii incurca. Rareori isi iau vina asupra lor pentru lucrurile care nu functioneaza asa cum au planificat.

Nu isi asuma nicio raspundere sau responsabilitate pentru greselile si actiunile lor

Oamenii carora le lipseste capacitatea de a iubi cu adevarat pe cineva nu isi asuma raspunderea in situatii sau relatii. Ei fug de responsabilitati si se absolva de orice vina, chiar daca este evident ca au actionat eronat.

Gasesc scuze tot timpul

Oamenii care nu pot iubi isi vor gasi tot timpul scuze pentru comportamentul lor. „Oh, am fost beat, nu o lua personal” sau „De obicei nu ma comport asa”, sunt doar cateva dintre replicile lor. Justificarea si scuzele sunt frecvente la cei carora le lipseste stima de sine si care nu au capacitatea de a iubi o alta persoana.

Renunta usor

Pur si simplu renunta daca ceva sau cineva nu ii mai avantajeaza. Nu se gandesc la cealalta persoana si nu le pasa de ea. Atunci cand cineva nu ii mai aduce beneficii, interesul lor fata de o persoana si relatie se diminueaza.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.