8 trasaturi de personalitate pe care oamenii le urasc cel mai mult

1
De Cristina Tudor
26 nov. 2021

Sunt unele lucruri care ne fac sa evitam anumite persoane. Este vorba despre acele comportamente sau trasaturi de personalitate pe care oamenii le urasc la ceilalti.

Userii de pe platforma Reddit au realizat un top al acestor comportamente respingatoare care fac o persoana sa fie cat se poate de antipatica sau de-a dreptul enervanta. Iata care sunt:

Evitarea responsabilitatii

Cei care evita sa-si indeplineasca responsabilitatile si au obiceiul de a le lasa in seama altora sunt considerati ca fiind deosebit de antipatici. Dar motivele pentru care cineva se comporta astfel pot fi diverse. De exemplu, au o toleranta scazuta fata de emotiile negative, nu au curajul sa-si asume responsabilitati, au o stima de sine scazuta sau se tem ca vor da gres. Pe de alta parte, unii dintre cei care isi pun responsabilitatile in seama altora sunt pur si simplu lenesi.

Incapacitatea de a accepta critici

Se spune ca numai oamenii foarte inteligenti sunt capabili sa accepte cu fruntea sus criticile aduse de ceilalti. Este dureros sa auzi ceva ce nu iti place, iar unele persoane pur si simplu nu fac fata adevarului. Faptul ca se simt atacati atunci cand cineva ii contrazice sau are o opinie diferita de a lor inseamna ca unii oameni nu au taria de caracter de a accepta un punct de vedere diferit. Bineinteles, critica poate fi acceptata numai atunci cand este constructiva, nu cand este gratuita sau rauvoitoare.

Obiceiul de a rade de aspectul fizic al altor persoane

Oamenii se insulta uneori in mod voit, iar cicatricile emotionale ramase in urma sunt de durata. Unele persoane simt nevoia sa se simta speciale sau superioare, dar umilirea altora in acest scop este o modalitate gresita de a obtine acest efect. Cei care rad de aspectul fizic al unei alte persoane sunt priviti cu suspiciune si neincredere.

Incapacitatea de a cere scuze

Cei care nu cer scuze nici macar atunci cand stiu ca au gresit sunt foarte dificil de tolerat. Acestia au tendinta de a agrava si mai mult situatia atunci cand minimizeaza efectele comportamentului lor neagtiv. In locul scuzelor, cei din jurul lor se aleg cu afirmatii pline de ambiguitate, care nu fac altceva decat sa-i enerveze si mai mult

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com