Machiajul in 2016 versus 2021: Trendul de pe TikTok care arata diferentele colosale din ultimii 5 ani

1
De Irina Constantin
27 mart. 2021

Unul dintre cele mai noi challenge-uri de pe TikTok iti arata cum s-au schimbat trendurile in materie de make-up in ultimii 5 ani.

Buze mate, sprancene perfect conturate, fond de ten cu acoperire maxima si contur complex. Asa arata machiajul clasic in 2016, iti aduci aminte? In schimb, trendurile de make-up din 2021 sunt total diferite.

Un nou challenge adoptat de make-up artistii de pe TikTok iti arata exact care sunt schimbarile, atat ca tehnici de aplicare a produselor, cat si din punct de vedere cromatic sau din perspectiva finishului. Expertii isi impart tenul pe jumatate si isi machiaza fiecare jumatate de chip conform celor doi ani – 2016 si 2021. Poti intui care sunt diferentele majore?

Trenduri make-up 2021: Ce s-a schimbat fata de acum 5 ani

Foto: TIKTOK/@NAMGLAMI, @NAOMIJON

In 2016: Sprancene pline si conturate

Celebrele Instagram brows au fost purtate multa vreme. Mai intai umpleai spatiile goale cu un creion sau un fard pentru sprancene, apoi le conturai foarte puternic si defineai totul cu putin concealer. Se foloseau, in principal, nuante inchise, fara sa se tina cont la fel de mult de culoarea tenului si a parului.

In 2021: Sprancene naturale si rebele

In prezent, cel mai hot trend este reprezentat de sprancenele naturale, in care firele de par se vad exact asa cum sunt, eventual doar cu mici corecturi acolo unde exista goluri. Se poarta sprancenele fixate cu gel transparent, pieptanate usor ascendent, pentru a crea un look rebel.

In 2016: Fond de ten matifiant, cu acoperire medie spre mare si contur bine definit

Mai tii minte trendul cu desene pe ten, cu tot felul de forme complicate, facute din produse cosmetice? Bronzer, fard de contur, concealer si lista poate continua. Cu cat mai complex, cu atat mai bine! Pe dedesubtul conturului, bineinteles, se afla un fond de ten matifiant, cu acoperire mare.

In 2021: Fond de ten lejer, cu textura lichida, contur subtil

Se pare ca trendurile de make-up din 2021 se invart in jurul ideii de frumusete naturala si unicitate. Astfel, acum se poarta fond de ten cu o textura cat mai lejera, cu acoperire mica sau medie. Totodata, unele femei nu folosesc chiar deloc fond de ten, acoperind doar micile imperfectiuni cu putin concealer si corector de culoare. Conturul este si el mai subtil.

In 2016: Anticearcan aplicat in forma de triunghi, fixat prin baking

In urma cu cinci ani, fiecare femeie respecta cu sfintenie triunghiul magic. Probabil ca si tu aplicai concealer sub toata zona ochilor, sub forma unui triunghi cu varful in jos, spre obraz. Dupa ce aplicai produsul, foloseai metoda de baking pentru a-l fixa foarte bine cu pudra. Apropo, mai stii cat de deschise erau nuantele anticearcanului?

In 2021: Anticearcan aplicat in coltul interior si ascendent, spre pleoapa, fixat cu pudra pulbere

Noul trend in ceea ce priveste concealerul are la baza o aplicare minimalista. Produsul se aplica intr-o cantitate mica, in interiorul zonei de sub ochi si sub forma de linie ascendenta, spre tample. Dupa ce este blenduit, concealerul se fixeaza cu putina pudra pulbere, transparenta.

In 2016: Ruj mat, aplicat pe contur

Febra rujurilor mate te-a prins si pe tine, nu-i asa? Probabil ca aveai cateva nuante preferate si alte cateva rujuri diferite, de la brandurile celebre.

In 2021: Buze glossy si contur depasit

In prezent, in ceea ce priveste buzele, conturul acestora este usor depasit, iar produsele glossy si cele aplicate ombre sunt cele mai hot.

Foto: Instagram/Kat Golden