5 trucuri care te ajuta sa combati exfolierea si ruperea unghiilor

1
De Mara Ionescu
11 iul. 2020

Ni se intampla tuturor. Ti-ai lasat unghiile sa creasca lungi si puternice si observi ca un varf incepe sa se crape. Frustrant, intr-adevar. 

Daca se intampla ocazional, nu e un motiv de ingrijorare, unghiile sunt expuse la multe pericole in fiecare zi. Dar daca ti se intampla frecvent sa te confrunti cu unghii care se exfoliaza, se crapa sau se rup, poate ar trebui sa cauti o solutie pe termen lung.

De ce se exfoliaza unghiiile?

Exista multe cauze care pot conduce la probleme cronice ale unghiilor. 

Unghii uscate

Daca ai pielea uscata, vei observa mici crapaturi pe suprafata ei. Daca ai parul uscat, firul se despica la varf. Unghiile sunt la fel. Unghiile uscate pot fi rezultatul pielii uscate, expunerii prelungite la soare sau la sapunuri si suprafete aspre.

Cel mai elegant lac de unghii – femeile din familia regala il poarta tot timpul

Trauma

Traumele pot surveni ca urmare a practicarii unor sporturi sau din lovituri. In cazul unghiilor subtiri, chiar si deschiderea unei doze de suc poate cauza o trauma la nivelul unghiei.

Varsta

Pe masura ce avansam in varsta si unghiile incep sa-si piarda din rezistenta. La fel cum si parul se subtiaza, unghiile se usuca si devin casante.

Regimul alimentar

Daca din dieta ta lipsesc nutrientii necesari, pielea, parul si unghiile nu-si pot mentine starea de sanatate. Dietele extreme sau cele sarace in vitamine, minerale si nutrienti favorizeaza aparitia exfolierii unghiilor.

Ce poti face pentru protejarea unghiilor?

Foloseste suplimente

Este cea mai simpla metoda ca sa pastrezi sanatatea unghiilor. Studiile efectuate de-a lungul timpului indica faptul ca biotina si colagenul sunt cele mai potrivite suplimente pentru sustinerea sanatatii unghiilor.

Cum dai forma potrivita unghiilor tale? Sfaturi si secrete de la specialisti

Protejeaza-ti unghiile

Fa tot posibilul ca sa eviti traumatismele, indiferent daca sunt majore sau nu. Poti sa folosesti manusi atunci cand speli vasele sau poti folosi un desfacator de conserve, in loc de unghie.

Pastreaza-ti unghiile curate

Taie-le ca sa eviti formarea colturilor si hidrateaza-le cu uleiuri. Poti lua in calcul si o exfoliere usoara in fiecare saptamana.

Foloseste un lac intaritor

Atunci cand unghiile tale sunt date cu lac, e mai putin probabil sa se rupa, pentru ca devin mai tari. Mai mult, foloseste un lac intaritor cu vitamine si minerale – iti va ajuta unghiile sa creasca si sa aiba o suprafata uniforma.

Consulta un dermatolog

Daca ai incercat mai multe masuri dar nimic nu functioneaza, este timpul sa consulti un  doctor dermatolog. Acesta poate identifica problema si poate sa-ti indice un tratament potrivit pentru remedierea ei.

Foto: Instagram/@overglowedit