Alina Kasprovschi, fondator Fundatia Comunitara Bucuresti: „Nu stii niciodata cum influentezi o viata. Dar vorbim peste 20 de ani si atunci vom putea vedea impactul!”

1
De Cristina Tudor
12 feb. 2021

Alina Kasprovschi era in prima zi de concediu maternal cand a scris proiectul si aplicatia de finantare pentru ceea ce stim acum a fi Fundatia Comunitara Bucuresti, organizatorul celei mai puternice competitii de inot dedicate strangerii de fonduri, Swimathon.

Iar pentru ca firul narativ sa ramana consecvent, Alina era in maternitate cand a aflat ca a primit finantarea pentru proiectul care o scotea dintr-o corporatie si o arunca in valurile imprevizibile ale unei organizatii non-profit. A spus atunci ca are doi copii gemeni: pe Toma, fiul ei, si Fundatia Comunitara Bucuresti, proiectul ei de suflet.

Acum, Alina Kasprovschi, organizatia pe care a fundat-o, alaturi de alte 40 de organizatii din Bucuresti, a inceput o runda de consultari cu administratia locala pentru a crea un precedent de multa vreme asteptat: o cooperare reala intre cetateni, organizatiile in care ei se coaguleaza si autoritatea locala.

Cand te gandesti la Fundatia Comunitara Bucuresti pare ca duci in minte un proiect urias si curajos mai ales intr-o tara si intr-un oras foarte fracturat comunitar. Ce te mana-n lupta? De ce ai creat FCB?

Alina Kasprovschi: Intr-un fel ma mana ideea asta de proiect mare, curajos.

Eu vin din zona corporatista, am lucrat multi ani in marketing si comunicare, doar ca de la un punct am realizat ca imi doresc ca ceea ce fac sa aiba un impact real, palpabil, ceea ce in marketing nu faceam neaparat. In plus, imi doream sa pun oamenii in legatura, oameni care sa poata construi lucruri pentru tara asta.

O parte din munca mea era legata CSR si de fundatia ce se afla in America, dar care finanta si proiecte din Romania, iar interactiunea cu beneficiarii chiar din acea vreme m-a facut sa realizez cat de mare era nevoia de sprijin.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Shutterstock.com.