Cat de des trebuie sa-ti speli puloverele, potrivit unui expert in germeni

1
De Teodora Tirca
29 dec. 2021

Cei mai multi dintre noi probabil ar fi de acord ca nu este necesar sa speli un pulover de fiecare data cand il porti. Dar… cate purtari sunt prea multe?

Si cum ne putem mentine puloverele in forma maxima mai multe ierni la rand? MindBodyGreen a stat de vorba cu un expert in germeni.

Deci, cat de des trebuie sa fie spalate puloverele?

Potrivit expertului in toxine de mediu si fondatorului Slightly Greener, Tonya Harris, doua pana la cinci purtari inainte de spalare sunt recomandate in medie, „dar depinde si de factori precum felul in care este purtat puloverul si din ce material este facut”.

Daca ai purtat ceva sub pulover, de exemplu, asta va prelungi durata de viata a puloverului, reducand frecventa spalarilor, spune ea.

Din punct de vedere al materialului, bumbacul, casmirul si matasea ar trebui spalate dupa doua pana la trei purtari, in timp ce materialele mai durabile, cum ar fi lana sau amestecurile sintetice rezistente pot fi purtate de pana la cinci ori.

Pe scurt, cu siguranta nu trebuie sa-ti speli puloverele de fiecare data cand le porti, iar daca doresti sa extinzi timpul dintre spalari, cel mai bun truc este sa porti un tricou pe dedesubt.

Cum mentii viata puloverelor dupa spalari repetate

Pe langa spalarea suficienta a puloverelor (dar nu prea des), exista si alte cateva sfaturi utile pe care Harris le recomanda pentru a prelungi durata de viata a puloverelor tale preferate:

In primul rand, verifica intotdeauna instructiunile de ingrijire de pe eticheta, indiferent de material. „Daca pot fi spalate la masina, asigura-te ca le speli numai pe setarile delicate sau manuale in apa rece”, explica ea, adaugand ca temperaturile ridicate pot micsora cu usurinta puloverele.

Daca vrei sa-ti iei mai multe masuri de protectie, poti sa-ti speli puloverele de mana intr-o cada sau in chiuveta cu un detergent delicat, noteaza Harris. „Dupa spalare, usuca puloverul – fara sa-l storci”, adauga ea.

Lectiile pe care Gwyneth Paltrow le-a invatat in 2021

Indiferent cum iti speli puloverele, incearca sa le lasi la scurs si sa le usuci la aer – in loc sa le pui intr-un uscator.

Nu in ultimul rand, „asigura-te ca speli puloverele inainte de a le depozita pentru lunile mai calde, pentru a impiedica orice miros sa se impregneze in material”, spune Harris pentru MindBodyGreen.

Foto: Instagram/@sezane