Ce poti face in Sighisoara, orasul-cetate din inima Transilvaniei

1
De Cristina Tudor
22 iul. 2021

In periplul tau pe stradutele cetatii opreste-te la una dintre terasele locului pentru o prajitura si o socata cu arome de vis, intra in magazinele cu suveniruri si stai de vorba cu localnicii. Vei afla mai multe decat din orice carte de istorie sau calatorii. Apoi…

Sighisoara este un oras de poveste. Sigur, daca vrei cauta informatii despre el vei afla ca este unul dintre putinele orase-cetate din Europa care mai este locuit, ca este supranumit Perla Transilvaniei sau ca centrul sau istoric este inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Si toate acestea sunt importante, dar mai important este ca Sighisoara trebuie simtita, mirosita, respirata. Sighisoara este o poveste in sine pe care o completezi si tu cu fiecare pas pe care il faci in cetate. Sa vedem ce poti face in Sighisoara ca sa o descoperi cu adevarat.

Cel mai bine Sighisoara se simte la pas, cu harta in rucsac si ochii larg deschisi. Lasa-te pierdut printre stradutele acoperite cu piatra cubica, marginite de casele vechi de sute de ani, care soptesc istorii din cele mai interesante. Intr-una dintre ele a locuit timp de 4 ani chiar domnitorul Vlad Dracul. Intr-o astfel de plimbare vei descoperi cu siguranta si cele mai vizitate obiective turistice, dar vei vedea si lucruri pe care turistii grabiti sa bifeze ce apare in recomandarile turistice, le rateaza.

Piata cetatii

Accesul auto este permis aici doar pentru aprovizionare sau localnicilor care au domiciliul in cetate. Ar fi si pacat altfel sa fii tulburat din plimbare. In Piata cetatii poti ajunge usor pe jos si este punctul central al Sighisoarei. Aici se tin concerte, iti poti potoli foamea sau setea si te poti caza chiar, astfel incat sa profiti de aerul cetatii pe intreg sejurul. Este, de altfel, si punctul ideal de plecare catre celelalte podoabe ale orasului. Pe vremuri aici se judecau procesele importante din oras, dar era si punctul central pentru activitatile de comert.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.