Ce proverb romanesc te descrie cel mai bine in functie de zodie

1
De Cristina Tudor
23 mai 2020

Acest horoscop a fost realizat atat pentru a ne binedispune, cat si pentru a reaminti profunda intelepciune batraneasca, specifica poporului nostru si pe care si noi, la randul nostru, am cules-o de la buncii nostri.

Proverbele romanesti sunt menite sa descrie valorile si caracterul omului, iar fiecare zodie prezinta particularitatile sale.

Zodiacul proverbelor romanesti

Proverbe romanesti pentru zodia Berbec

Muncitori, ambitiosi si idealisti, Berbecii respecta relatiile interumane, au tact si spirit diplomatic, fiind totodata inclinati spre a actiona fara a cantari prea bine urmarile. Curajul lor, vitalitatea si blandetea sunt caracteristici demne de admirat. Proverbele romanesti care ii caracterizeaza sunt:

Florii i se cere parfum si omului politete.

Norocu-i dupa cum si-l face omul.

Omul incapatanat n-asculta de niciun sfat.

proverbe romanesti pentru fiecare zodie

Proverbe romanesti pentru zodia Taur

Taurii sunt inzestrati cu simturi artistice, putere de munca si perseverenta, cu spirit antreprenorial si putere de adaptare. Totusi, pot fi materialisti si foarte pofticiosi. Proverbele potrivite sunt:

Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard.

A fi domn e o-ntamplare, a fi om e lucru mare.

Ochii vad, inima cere…

Proverbe romanesti pentru zodia Gemeni

Inteligenti, extrovertiti, veseli si totodata foarte responsabili, Gemenii sunt observati inca de la primele momente cand intra intr-o incapere sau intr-un grup. Se disting de asemenea dupa gusturile lor luxoase, artistice si educatia desavarsita. Pot fi foarte pretentiosi si exigenti. Proverbele potrivite Gemenilor sunt:

Ai carte, ai parte.

Inteligenta este comoara omului.

Cand de multe te apuci, mai pe toate le incurci.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.