Ce sa vizitezi in Manarola, locul in care timpul a stat in loc si a pastrat frumusetea pamantului ca la inceputuri

1
De Cristina Tudor
10 mart. 2021

Bella Italia, tara care a dat nastere unora dintre cele mai romantice povesti de dragoste din istorie, este locul de care nu ai cum sa te plictisesti si in care oricate vacante ai petrece, mereu mai ramane ceva interesant de vizitat.

Iar Cinque Terre, zona de coasta din nordul peninsulei, este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant. 5 sate aflate toate in Patrimoniul UNESCO, 18 kilometri cu case colorate, stanci scaldate de cele mai limpezi ape, cateva plaje fermecatoare si multe, foarte multe locuri verzi si salbatice. E greu sa alegi intre toate, dar astazi iti voi spune ce sa vizitezi in Manarola, satul considerat locul perfect daca vrei sa evadezi din viata de zi cu zi si sa uiti de modernism si agitatie.

Ce sa vizitezi in Manarola – Satul in care experientele se traiesc la pas

Accesul in Cinque Terre se face doar cu trenul, iar satele – Monterosso al Mare, Vernaza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore – sunt legate printr-o cale ferata sapata in munte. Se fac 5 minute sau chiar mai putin dintr-un sat in altul, iar trenurile sunt foarte dese. Daca vrei o experienta memorabila poti alege sa faci traseele pe jos, zona fiind renumita pentru hicking. Plimbarile te vor purta prin paduri si gradini minunate si uneori chiar prin curtile oamenilor, completand perfect experienta.

Manarola este cel mai mic dintre cele 5 sate ce fac parte din Parcul National Cinque Terre. Are cel putin 6 secole vechime, aici fiind puse bazele primelor locuinte din intreaga zona, dar casele sunt viu colorate, numai bune sa-ti ridice moralul desi nimic din acea parte a Italiei n-ar putea sa-ti strice bucuria de a ajunge acolo.

Este satul cu o singura strada principala, la fel ca si Riomaggiore si un port unde poti face baie ca sa te racoresti daca nimeresti acolo intr-o zi torida. Restul stradutelor sunt inguste si cu multe trepte, ca doar esti pe o coasta si mai este tunelul pietonal care face legatura intre gara si sat.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.