Cele mai bune filme cu Adrien Brody

1
De Cristina Tudor
8 ian. 2021

La doar trei ani de la primul sau rol major intr-un film, Brody a luat un Oscar pentru interpretarea sa remarcabila in filmul The Pianist, din 2002, al lui Roman Polanski.

Vorbind despre cele mai bune filme cu Adrien Brody, mi-a venit in minte una dintre declaratiile lui extrem de impresionante: „Filmul este o capsula a timpului. Daca am un moment in care nu ma dedic sau nu ma concentrez, raman permanent acolo ca un memento negativ”.

Adrien Brody, un actor ce a atins faima foarte repede, a devenit cel mai tanar barbat din istoria Academiei Americane de Film care a castigat un Oscar pentru cel mai bun rol principal, la numai 29 de ani.

Nascut in Queens, New York City, Brody a avut parte de o educatie umila in copilarie. Cu toate acestea, a fost inscris la cursuri de actorie inca de mic, iar dupa o aparitie in filmul „Bullet”, alaturi de Tupac Shakur si Mickey Rourke, in 1996, a prins gustul cinema-ului si nu a mai renuntat la el.

De la rolul sau important in Life Lessons al lui Martin Scorsese, prima parte a trilogiei din New York Stories, din 1989, alaturi de Woody Allen si Francis Ford Coppola, Brody si-a dedicat viata artei cinematografice si a facut-o fara a ocoli drumurile principale. La doar trei ani de la primul sau rol major intr-un film, Brody a luat un Oscar pentru interpretarea sa remarcabila in filmul The Pianist, din 2002, al lui Roman Polanski.

Brody s-a retras din viata sociala luni intregi pentru a se pregati pentru rolul din proiectul lui Polanski, iar pregatirea l-a costat scump. Despartindu-se de iubita sa de atunci, actorul a renuntat la apartamentul si la masina sa, a invatat sa cante piesa ‘Chopin’ la pian si a slabit 13,6 kg. Dedicarea sa nu cunoaste limite.

Dar sa vedem care sunt cele mai bune filme cu Adrien Brody.

The Thin Red Line (1998)

O adaptare a romanului autobiografic al lui James Jones din 1962, il gaseste pe Brody in rolul caporalului Geoffrey Fife. Fragmentul povestirii lui Malick se concentreaza pe conflictul de la Guadalcanal din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

A fost primul film al lui Malick in ultimii 20 de ani de cand s-a decis sa se concentreze asupra povestii ingrozitoare a C-Company. Unul dintre cele mai bune filme de razboi din epoca moderna, The Thin Red Line este o descriere puternica a unei povesti hidos de adevarate.

The Village (2004)

Brody a lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori si povestitori pe care Hollywood-ul i-a avut vreodata. Rolul sau, al violentului Noah Percy in filmul The Village a reprezentat un punct culminant extrem de important in cariera sa.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.