Cele mai bune filme cu Sophie Marceau

1
De Cristina Tudor
23 feb. 2021

Lumea cinematografiei a vazut-o evoluand de la o adolescenta indragostita in „La Boum” la o fata Bond sexy din „The World is Not Enough”.

Actrita franceza Sophie Marceau implineste anul acesta 55 de ani. Un prilej bun pentru a fi redescoperita in cele mai bune 10 filme cu Sophie Marceau.

Sex appeal, o frumusete uimitoare si un talent pe masura – multe actrite franceze se potrivesc cu usurinta descrierii unei „grande dame”, o femeie extrem de admirata, respectata si influenta, de mare prestigiu, insa nici una parca nu este ca Sophie Marceau. La varsta de 55 de ani, Sophie Marceau este pe lista scurta a marilor regizori de la Hollywood, chiar daca joaca in filme inca din adolescenta. Cu nostalgia unora dintre cele mai frumoase pelicule in care a jucat, iti alcatuim o lista cu cele mai bune filme care au avut-o pe Sophie Marceau in rol principal, ajutati de ratingurile IMDB:

La Boum (1980)

Vic, in varsta de 13 ani, este noua eleva a liceului si in curand se imprieteneste cu Penelope. Impreuna pornesc o aventura de verificare a baietilor din liceu, in cautarea unei mari iubiri. Dar parintii lui Vic reprezinta handicapul ei, deoarece nu ii vor permite sa participe la „boum”, o mare petrecere asteptata de toata lumea. Cu un ajutor bunicii Poupette, Vic se indragosteste de Matthieu. In acelasi timp, casnicia parintilor ei este la limita si pare sa se destrame cand fosta iubita a tatalui ei ii cere acestuia o ultima noapte impreuna.

L’étudiante (1988)

Cu trei luni inainte de examenele finale, ambitioasa Valentine se concentreaza complet pe invatare. Atunci cand cantaretul de jazz, Edouard o abordeaza, ea este de acord cu o intalnire – planificand doar o noapte de placere. Dar cand ajunge sa-l cunoasca mai bine, isi da seama ca el nu este atat de superficial pe cat credea … asa ca pofta se transforma in iubire. Dar intre pregatirile pentru examene si un turneu cu o formatie de jazz, aproape nu mai ramane timp de petrecut impreuna.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.