Cele mai frumoase gradini botanice din Olanda

1
De Cristina Tudor
22 feb. 2021

Care sunt cele mai frumoase gradini botanice din Olanda? Pe langa morile de vant din Kinderdijk, zona istorica a Willemstadului, statia de pompare ir. D. F. Woudagemaal sau Casa Rietveld Schröder din Utrecht, Olanda are nu mai putin de zece proprietati inscrise pe Lista Patrimoniului Mondial.

Si langa toate acestea se adauga si cel putin doua dintre cele mai frumoase gradini botanice din Olanda.

Olanda a devenit in ultimii ani o destinatie tot mai cautata de romanii care vor sa se mute in strainatate in special datorita faptului ca este o tara foarte sigura, 86% dintre locuitori vorbesc limba engleza si pentru ca are unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din Europa si din lume. Aici salariul minim este de peste 1600 euro pe luna, practic, cel mai mare salariu minim din Europa dupa Luxemburg.

Insa, Olanda nu este doar o alegere pe termen lung, ci si una dintre cele mai cautate destinatii turistice. Amsterdamul, bicicletele, Marea Nordului sau morile de vant, ne fac mereu sa ne gandim la un drum catre Tarile de Jos, asa cum se numeste tara din ianuarie 2020. Iar mai jos va aducem patru motive sa o vizitati, patru dintre cele mai frumoase gradini botanice din Olanda:

Cele mai frumoase gradini botanice din Olanda: Keukenhof, gradina botanica din Lisse

Cea mai mare gradina de flori din lume se gaseste in micul oras olandez Lisse, situat la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, la doar 40 de minute cu masina de capitala Olandei. Deschis in fiecare an intre jumatatea lunii martie si mijlocul lunii mai, aici veti gasi peste o mie de varietati de lalele: rosii, mov, galbene, portocalii, violete sau albe. Alaturi de ele, branduse, gladiole, narcise sau frezii au fost plantate in cele 32 de hectare ale gradinii botanice din Lisse.

Impartit in diverse gradini si pavilioane, aici veti vedea milioane de lalele, iar parcul are o tema diferita in fiecare an. Puteti incerca, de asemenea, sa faceti o mica plimbare cu barca de-a lungul cailor navigabile – veti face fotografii absolut superbe.

Gradina botanica nu este insa singurul obiectiv turistic al zonei. Keukenhof este unul dintre principalele obiective turistice ale Olandei, alaturi de capitala Amsterdam si morile de vant, fiind vizitat pana acum de peste 45 de milioane de turisti.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.