Cele mai inteligente pisici din lume

1
De Cristina Tudor
19 nov. 2020

Se spune ca pisicile sunt prin definitie animale inteligente, insa, conform specialistilor, unele sunt mai inteligente decat altele.

Cum alegi o pisica desteapta? Simplu: acele pisici inteligente sunt pline de energie, dar au si o latura rautacioasa, uneori diabolica. Majoritatea sunt curioase, in special legat de activitatile casnice si vad tot timpul o provocare atunci cand au de invatat niste trucuri sau lucruri noi. Daca esti in cautarea unei rase de pisici inteligente, iata primele 10 optiuni:

Rasa Abisiana

Aceasta pisica cu aspect elegant este atletica, agila si afectuoasa fata de oameni. Pisicile din rasa abisiana sunt foarte inteligente si foarte ancorate in activitatile familiilor lor. Se spune despre ele ca au o capacitate sporita de a se dezvolta armonios atunci cand primesc atentie si afectiune din partea oamenilor, in special prin mangaieri si alintaturi. Dar sunt si niste animale de companie minunate pentru alte animale. Si, inca un pont, sunt unele dintre cele mai blande pisici.

Rasa Balineza

Balineza este practic versiunea cu parul lung a rasei de pisici siameze. Ele tind sa fie pisici active care adora sa investigheze tot ceea ce fac oamenii lor. Sunt, de asemenea, pisici vorbarete carora le place sa-si exprime opiniile. In mod obisnuit, sunt afectuoase cu familiile lor, dar pot deveni rautacioase, mai ales daca nu sunt stimulate intelectual.

Rasa Bengaleza

Bengalezele sunt cel mai bine cunoscute pentru blana lor exotica care seamana cu cea a unui jaguar sau a unui leopard. Aceasta rasa provine din incrucisarea unei pisici domestice cu o pisica asiatica leoparda. Bengalezele sunt extrem de inteligente, sportive, dar si inca putin salbatice. Le place sa alerge, sa sara, sa urce si sa se joace. Au nevoie de spatiu amplu pentru exercitii (in special spatiu vertical), precum si provocari mentale, cum ar fi jocurile de puzzle.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.