Cele mai scumpe orase din lume. Si cat costa traiul zilnic aici?

1
De Cristina Tudor
18 feb. 2021

Zurich, Paris si Hong Kong sunt primele trei cele mai scumpe orase din lume in 2021.

De fapt, sunt orasele in care traiul zilnic este cel mai costisitor din toata lumea. De exemplu, o familie cu patru membri are nevoie de mai bine de 5000 de euro pe luna pentru a-si acoperi cheltuielile de baza in Zurich. Iar aici nu am inclus chiria unei locuinte.

Cei care locuiesc in Zurich dau sume foarte mari pe mancare si transport, de aici probabil acest loc onorabil in clasamentul cu cele mai scumpe orase din lume. Restaurantele si cafenelele sunt destul de scumpe, dar nici fast food-ul nu este ieftin. Indubitabil, orasul ofera un trai de o foarte buna calitate si de aici motivul pentru care este foarte cautat de expati.

Paris, unul dintre cele mai scumpe orase din lume

Nu ma mira deloc aceasta informatie. Doar ca sa-l vizitezi este una dintre cele mai scumpe destinatii turistice din Europa. Incerc sa-mi imaginez cum este sa traiesti in Paris.

Paris este si el un oras foarte atractiv pentru nou veniti. In acelasi timp este extrem de populat. Aceste doua motive ridica foarte mult costurile chiriilor.

Preturile magazinelor alimentare pot varia de la un cartier la altul, dar, in general, produsele sunt destul de scumpe. Cand vine vorba de mancatul la restaurant, vei gasi ca preturile sunt rezonabile. Nici transportul nu este atat de costisitor pe cat ti-ai imagina. Cu un abonament lunar nelimitat de 75 de euro, poti alege tot felul de mijloace de transport, ori de cate ori doresti.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.