Cele mai scumpe preparate culinare din lume. Experiente gastronomice cu aur, caviar si trufe ce lasa un gust amar oricarui portofel

1
De Cristina Tudor
25 feb. 2021

Scena culturii gastronomiei de astazi se intinde de la fast-food truck-uri la restaurante de 5 stele, unde gasim cele mai scumpe preparate culinare din lume.

In functie de dispozitie si de pofta care ne stapaneste, fiecare dintre variante este delicioasa in felul ei.

Dar pentru adevaratii pasionati de gastronomie care cauta o sansa unica in viata, care ar face orice pentru a incerca ceva unic, exista o lista cu cele mai scumpe preparate culinare, extrem de costisitoare, care pot fi intalnite in multe colturi ale globului. Asadar, de la nord la sud si de la est la vest, de pe fiecare continent in parte, din cele mai exotice restaurante, am facut o lista cu zece cele mai extravagante mancaruri, cele mai scumpe preparate culinare din lume, pentru care unii platesc adevarate averi, in timp ce pentru altii reprezinta un gust amar lasat in portofel.

Zillion Dollar Lobster Frittata la Norma’s – New York, (2.000 de dolari)

Orasul care nu doarme niciodata – si aparent nu are limita de credit – este plin de bucatarii aventuroase si exotice din intreaga lume. De la mesele omakase ale unui bucatar unic, pana la meniurile de degustare super-exclusive ale altui chef, New York este un refugiu pentru cei mai mari bucatari din lume si pentru gusturile ultra sofisticate. Dar felul extravagant care reprezinta cireasa de pe tort este deliciosul si decadentul Zillion Dollar Lobster Frittata disponibil la Norma’s, din New York City.

Acest mic dejun gigantic este de mare clasa, cu 280 de grame de Caviar Sevruga, o jumatate de duzina de oua proaspete, smantana si arpagic si un homar intreg! Desi nu costa de fapt un milion de dolari, acest mic dejun de 2.000 de dolari inca detine titlul de cea mai scumpa omleta din lume si merita cu siguranta sa te scufunzi adanc in pusculita cu economiile tale.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/@dancinglobsterseafood