Cele mai vizitate statiuni din Turcia

1
De Teodora Tirca
12 mart. 2021

O vacanta in Turcia este oricand o idee bine venita, fie ca vorbim de concedii la plaja, vacante active in zone istorice sau un weekend de shopping.

Turcia ofera un meniu bogat de culori, arome, peisaje, locuri fascinante si experiente spectaculoase precum zborul cu balonul cu aer cald in Cappadocia. Este insa si una dintre cele mai cautate destinatii atunci cand vine vorba de vacante de vara, la plaja. Iar cele mai vizitate statiuni din Turcia sunt si cele cu cea mai bogata oferta in materie de distractii.

Antalya

Este una dintre cele mai populare statiuni din Turcia, fiind supranumita si capitala turismului din aceasta tara. Asezata la poalele muntilor Taurus si cu iesire la Marea Mediterana, Antalya este si cea mai mare statiune maritima din intreaga lume. Gandeste-te ca aici traiesc zi de zi peste 2.400.000 de oameni, iar daca mai punem la socoteala si milioanele de turisti care viziteaza zona an de an, locul devine de-a dreptul un furnicar. Anul trecut peste 15 milioane de oameni au ales Antalya pentru vacanta, iar 250.000 dintre ei au fost romani.

Orasul are o istorie veche, legendele spunand ca Regele Attallos ar fi descoperit zona in secolul I i.e.n. si a descris-o atunci ca fiind paradisiaca. Ce-i drept, descrierea pare sa se repete de la an la an, prin experientele celor ce aleg statiunea pentru concediu. In plus, pe langa peisajele spectaculoase, statiunea ofera cate ceva pentru toate gusturile, oricat de diferite: resorturi de lux dotate cu orice ai avea nevoie pe parcursul unui sejur, destinatii turistice istorice care te ajuta sa descoperi mai bine civilizatia turca, restaurante pentru cei mai pofticiosi dintre pofticiosi, cluburi si baruri pentru distractii nocturne. Pana si plajele acopera toate dorintele, gasind aici de la plaje cu nisip extra fin la plaje cu pietris sau chiar o combinatie intre cele 2, iar apa este exact ca-n pozele agentiilor de turism: limpede si cu o culoare de invidiat.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.