Cine este Anya Taylor-Joy si cum a reusit sa cucereasca o planeta intreaga cu Gambitul Damei, unul dintre cele mai urmarite seriale pe Netflix in 2020?

1
De Cristina Tudor
22 ian. 2021

Dupa ce „Gambitul Damei” a fost cateva saptamani la rand pe primul loc in topul celor mai vizionate seriale de pe Netflix, toata lumea s-a intrebat cine este Anya Taylor-Joy, actrita care interpreteaza spectaculos personajul principal.

Iar raspunsul la intrebarea cine este Anya Taylor-Joy apare la o simpla cautare pe Google: este o actrita americana de film si fotomodel. Ea a devenit cunoscuta publicului larg dupa interpretarea rolurilor sale in filmele horror, „Morgan” si ”The VVitch: a New-England Folktale”, dar si dupa thriller-ul psihologic „Split”.

Cine este Anya Taylor-Joy si cum suna povestea copilariei sale?

Actrita s-a nascut in Miami, Florida, pe data de 16 aprilie 1996, intr-o familie de imigranti. Mama sa este nativa din Anglia, dar prin venele ei curge sange spaniol. Tatal ei are radacini argentiniene si scotiene. Pe langa Anya, cei doi mai au cinci copii si toti si-au petrecut copilaria in Marea Britanie si Argentina.

Copil fiind, actritei Anya Taylor-Joy ii placea la nebunie sa danseze. Parintii au trimis-o la o scoala de balet unde ar fi putut face progrese semnificative daca mutarile frecvente ale familiei dintr-o tara in alta nu i-ar fi pus serioase obstacole.

Chiar daca nu a putut deveni o balerina profesionista, Anya s-a afirmat ca fotomodel. In timpul liceului a inceput sa participe la diferite sedinte foto si sa apara pe copertile unor reviste de moda, in calendare, postere si productii publicitare ale unor branduri faimoase in intreaga lume.

Cine este Anya Taylor-Joy si cum si-a inceput cariera in cinematografie?

La inceputul anului 2014, Anya taylor-Joy a decis sa-si incerce norocul in domeniul actoriei. Debutul actritei de numai 18 ani a avut loc intr-un episod al serialului pentru adolescenti „Vampire Academy”. Rolul a fost atat de mic incat Anya nici nu a fost trecuta in distributie.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.