Cum eviti stresul in perioada reducerilor de Black Friday? Trucuri geniale de la experti

1
De Mara Ionescu
26 oct. 2019

Presiunea generata de cea mai buna perioada a reducerilor poate sa fie apasatoare, insa exista modalitati de a te proteja de agitatie in timp ce profiti si tu de oferte!

Aplica sfaturile de la specialisti si vei putea sa te strecori mai usor si sa ajungi in toate magazinele pe care ti-ai propus sa le vizitezi, fara sa cazi prada stresului cauzat de reduceri.

Este normal ca atunci cand vrei sa vizitezi toate magazinele intr-o perioada asa de scurta de timp, situatia sa devina stresanta. Grupand toate magazinele intr-o singura zi iti creeaza o stare de presiune pentru ca stii ca trebuie sa te incadrezi intr-un anumit orar. 

Black Friday 2019: 3 lucruri pe care merita sa le cumperi si 5 pe care sa le eviti

Pe deasupra, mai exista si presiunea de a gasi cele mai bune oferte si de a bifa toate lucrurile de pe lista de cumparaturi. 

Asteptarile creeaza mai mult stres

“Asteptarile creeaza mai mult stres decat orice altceva”, considera dr. Kathleen Hall, fondatoare si CEO al Mindful Living Network and the Stress Institute. “Daca ajung acolo la timp, voi economisi bani, iar daca nu ajung inseamna ca nu e bine”, a completat dr. Hall. Daca lucrurile nu ies asa cum le-ai planuit, vei incepe sa te critici si vei considera ca ai dat gres, ceea ce va contribui la aparitia genului de stres care te poate face sa te simti rau.

Schimba-ti atitudinea

Cea mai buna aparare impotriva stresului de Black Friday este sa-ti schimbi atitudinea fata de aceasta provocare: “Daca pleci la cumparaturi ca la o misiune militara, lucrurile nu vor fi pe placul tau, iar nivelul de stres va creste pentru ca ai asteptari mari”, observa dr. Hall. Nu trebuie sa te mai concentrezi asupra lucrurilor de pe lista de cumparaturi si atunci poti sa consideri ca ai plecat pur si simplu intr-o excursie. 

Mergi cu prietenele

Mergi impreuna cu mai multe prietene si bucura-te de timpul pe care il petreceti impreuna, in loc sa-ti concentrezi atentia pe a gasi cele mai bune oferte. Glumiti impreuna si gasiti un loc dragut in care se luati masa dupa ce terminati cumparaturile. Atunci cand stai la rand ca sa platesti, in loc sa fii nerabdatoare, vorbeste si glumeste cu prietenele tale pentru a insenina atmosfera.

6 trucuri care te ajuta sa economisesti bani de Black Friday

Fa-ti un plan

Poti sa-ti pastrezi calmul si daca iti faci un plan inainte de a pleca la cumparaturi. Cel mai bine ar fi sa eviti ofertele de Black Friday care nu sunt atat de bune pe cat par. Fa-ti o harta a magazinelor pe care vrei sa le vizitezi ca sa nu te abati inutil din drum. Nu ai nevoie de un orar fix, dar nici nu trebuie sa stai intr-un magazin mai mult decat ai nevoie.

Iar daca stii ca nu-ti place sa stai in magazinele aglomerate, nu te consuma prea tare! Poti economisi bani alegand cadouri mai ieftine sau confectionandu-le chiar tu pentru prietenii tai. Cu siguranta, acestia le vor aprecia la fel de mult ca pe alte cadouri extravagante.

Foto: Getty Images.