Cum iti va afecta viata sentimentala primul Mercur retrograd din 2020

1
De Cristina Tudor
21 feb. 2020

Poate ca nu iti doreai ca trecutul sa revina in viata ta, dar odata ce Mercur a intrat retrograd in Pesti pe 17 februarie, se pare ca nu vei avea de ales!

In astrologie, Mercur retrograd este celebru pentru reaparitia si reaprinderea flacarilor vechi, a iubirilor, a situatiilor si chiar a sentimentelor din trecutul nostru.

In loc sa te temi de ce inseamna acest tranzit, sa fugi sau sa iti repeti ca nu trebuia sa ti se intample acest lucru, mai bine ai experimenta ceva ce oricum nu ai cum sa schimbi

Mercur poate fi retrograd de mai multe ori pe an, iar in 2020 se intampla de trei ori, astfel incat avem trei oportunitati de a trece in revista deciziile si alegerile noastre din trecut sau actuale, ceea ce ne poate influenta viitorul. Uneori, cu totii vrem sa avansam mai repede decat ne-am propus sau uitam ca acest proces nu este liniar, intotdeauna revenind la ceea ce trebuie revizuit pentru a putea evolua in adevaratul sens al cuvantului.

Cu Mercur retrograd in Pesti, tema este iertarea. Dar, pentru a ierta, trebuie sa incepi cu ceea ce te-a ranit.

Mercur este planeta care ne guverneaza gandurile si comunicarea.

Cand Mercur e acasa in Fecioara analitica, prefera sa fie logic, dar a fi rational nu e ceea ce avem nevoie atunci cand cautam sa facem pace cu trecutul nostru sau cand avem probleme sentimentale. Dragostea nu va fi niciodata logica, deoarece nu exista o formula pentru aceasta, ceea ce inseamna ca nu este ceva ce ar trebui sa intelegem.

In schimb, ar trebui sa o simtim si sa ne predam.

Mercur se simte putin nelinistit cand vine vorba de dragoste, pentru ca nu e un lucru pe care il poate controla sau planifica. Dar in Pesti, inima decide in locul creierului. Acest lucru nu inseamna ca ne vom grabi sau ca vom lua decizii impulsive si gresite, ci ca avem sansa de a ne confrunta cu cei mai rai dusmani: temerile si indoielile noastre. Mercur in Pesti vede lucrurile ca fiind pozitive si drept o experienta frumoasa. Poate ca este un pic inconfortabil, dar, de asemenea, nu ne da de ales.

El va aborda ce e mai grav si serios, va dezvalui adevarul inimii si se va descurca cu ce primeste in loc sa fuga.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.