Diana, Printesa rebela: 9 moduri in care a incalcat regulile Casei Regale

1
De Cristina Tudor
1 iul. 2021

Pe 1 iulie, Printesa Diana ar fi implinit 60 de ani.

Lady Di, asa cum a fost alintata de public, a reusit sa sparga multe bariere si sa faca schimbari importante datorita iubirii sale pentru oameni si dorintei de a-i ajuta pe cei care aveau cea mai mare nevoie. Desi Printesa Inimilor parea sa fie o persoana timida, in realitate era o femeie puternica, ce nu se temea sa-si spuna punctul de vedere.

Fratele sau, Contele Spencer, a dezvaluit la un moment dat ca sora sa nu era fata stanjenita pe care oamenii credeau ca o cunosc pentru ca o vazusera la televizor. El a declarat ca Diana era plina de energie, indrazneata si uneori rezervata. Iar fostul secretar de presa de la palat a descris-o pe Diana ca fiind o femeie „cu un excelent simt al umorului”. Spiritul rebel al Printesei Diana s-a reflectat cel mai bine in actiunile sale. Ea a indraznit sa incalce reguli si traditii respectate cu sfintenie, impuse membrilor Casei Regale. Iata noua moduri in care Lady Di si-a demonstrat firea rebela:

A lucrat inainte de casatorie

Diana a incalcat una dintre regulile casei regale chiar inainte de a face parte din familia regala. Inainte de casatoria cu Printul Charles, Diana a lucrat ca instructor de dans, educatoare si hostess la petreceri, fiind astfel prima nora din familia regala care a avut un job inainte de logodna.

A ales singura numele fiilor sai

Printesa Diana a ales numele pentru cei doi fii ai sai. Printul Charles a dorit sa ii numeasca pe baieti Arthur si Albert, insa Lady Di a considerat ca sunt nume invechite si a insistat ca fiii sai sa se numeasca William si Henry.

Si-a trimis copiii la o scoala publica

De obicei, copiii din familiile regale au tutori, dar Diana a incalcat aceasta traditie si a ales sa ii trimita pe Printul William si Printul Harry la o gradinita si apoi o scoala publica. Astfel, Printul William va deveni primul monarh care a fost educat in totalitate in sistemul de invatamant public.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.