Echinoctiul de toamna 2021. Incepe toamna astrologica, iar ziua devine egala cu noaptea

1
De Cristina Tudor
21 sept. 2021

Adio vara! Toamna astronomica isi intra in drepturi, ziua si noaptea sunt egale, iar noi ne pregatim pentru un nou inceput, un nou capitol al vietii noastre.

Pe 23 septembrie 2021 avem echinochiu de toamna. Acesta este semnul oficial ca a inceput toamna – echinoctiul de toamna reprezinta incheierea verii si debutul toamnei din punct de vedere astronomic).

Echinoctiul (numit si echinox) este momentul cand ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe Pamant datorita faptului ca Soarele, in miscarea sa, se afla exact pe ecuatorul ceresc. Trecerea in anotimpul toamna din punct de vedere astronomic este marcata de echinoctiul de toamna.

Cunoscute ca fiind cele mai puternice zile ale anului, echinoctiile sunt zile in care exista ore egale de lumina si de intuneric. Echinoctiul este un simbol al autenticitatii si al dualitatii.

Detalii importante despre echinoctiul de toamna din 2021
2021 a fost anul planetelor retrograde, a lunilor pline intense si a schimbarilor radicale. In aceasta perioada Universul se pregateste pentru un alt eveniment semnificativ si foarte asteptat: echinoctiul de toamna.

Pe 23 septembrie ziua este egala cu noaptea. Lumina este egala cu intunericul.

In zilele care urmeaza zilele vor fi din ce in ce mai scurte, iar noptile mai lungi, intunericul crescand cu fiecare zi care trece pana cand apare solstitiul de iarna.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Pexels.com.