Festivalurile anului 2021. La ce evenimente mergem anul acesta si care sunt regulile de acces

1
De Cristina Tudor
21 iun. 2021

Dupa mai bine de un an de pandemie lucrurile incep sa reintre oarecum pe un fagas oarecum asemanator cu vremurile de dinaintea aparitiei virusului.

Se merge la restaurante, la cinema, la teatru, in locurile de joaca, se fac petreceri, toate insa cu niste reguli. Iar acum au inceput sa anunte si organizatorii de festivaluri reluarea unora dintre ele. Am facut o lista cu festivalurile anului 2021 si regulile pe care trebuie sa le respectam daca vrem sa participam la ele.

Festivalurile anului 2021 – Electric Castle

Electric Castle deschide seria festivalurilor mari de la noi din tara. EC_Special se va desfasura pe parcursul a 10 zile, intre 6 si 15 august, in peste 30 de locuri din Bontida si Cluj-Napoca, tocmai pentru ca organizatorii vor sa se asigure ca pot respecta toate normele de siguranta impuse de autoritati.

Iar dupa o asemenea pauza de la evenimente, organizatorii se asteapta ca la festival sa ajunga peste 200.000 de oameni. Le-au pregatit peste 500 de concerte cu artisti si DJ de renume si activitati new media, iar biletele au fost deja puse in vanzare. E drept, lineup-ul inca nu este cunoscut, dar cei care frecventeaza astfel de festivaluri nu isi fac prea multe griji din acest punct de vedere. Pe de alta parte e bine sa stiti ca preturile vor creste pe masura ce se apropie data de incepere a festivalului. Iar pana acum normele spun foarte clar: accesul la festivaluri se face doar in baza adeverintei de vaccinare.

Untold

Organizat in mod firesc in luna august, Untold se muta anul acesta ceva mai tarziu, intre 9 si 12 septembrie. Nu va fi limita in ceea ce priveste numarul participantilor, asa ca cei care se ocupa de festival se asteapta la un numar chiar mai mare decat in alti ani, peste 370.000 de oameni care sa ajunga la Cluj in cele 4 zile. Exista insa aceeasi regula ca la toate evenimentele de acest fel: toti cei care vor sa aiba acces trebuie sa faca dovada vaccinarii anti-Covid. Pe de alta parte, pana atunci va intra in vigoare Certificatul Verde Covid, care le va permite accesul si celor care prezinta un test negativ sau dovedesc faptul ca au anticorpi.

Printre artistii deja confirmati la Untold 2021 sunt David Guetta si Martin Garrix, dar lineup-ul final va fi dezvaluit in mai multe etape, una la finalul lunii iunie si o alta in luna iulie. Biletele au fost deja puse in vanzare, iar cei care au deja abonamentele ANYTIME le pot folosi la editia din acest an.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.