Horoscopul persan: Identifica-ti zodia si afla ce spune despre personalitatea ta

1
De Cristina Tudor
26 iun. 2020

Zodiile din Horoscopul Persan, desi sunt tot 12 la numar, sunt diferite de cele din Zodiacul European, fiind ghidate de Calendarul Persan.

Noul An persan incepe in prima zi de primavara, adica – 21 Martie, anotimpul iubirii, al renasterii al reintalnirii cu caldura Soarelui!

Calendarul a fost reformulat de catre Omar Khayyam, un bine – cunoscut poet si astronom. Este considerata a fi o impartire mult mai acurata decat Calendarul Gregorian pe care il folosim noi. La fiecare 4 ani, in calendarul persan adaugam o zi la ultima luna (si in acelasi timp zodie) – Esfand, care nu mai are 29 de zile ci 30.

Afla-ti zodia in Horoscopul Persan

Iata care sunt cele 12 zodii ale horoscopului persan, precum si perioada care le apartine. Verifica in ce perioada se incadreaza ziua ta de nastere – aceea va fi zodia care te reprezinta.

Farvardin: 21 martie – 20 aprilie

Trasaturi: focos, egocentric, dinamic

Punctele forte ale acestei zodii sunt curajul si dinamimsmul. Persoanele care se afla sub aceasta zodie au o stima de sine puternica, sunt intreprinzatoare, active si tot timpul implicate in diverse activitati. Sunt firi deschise si joviale, au multi prieteni si isi petrec o buna parte din timp alaturi de acestia.

Punctul slab al zodiei este impulsivitatea. Folositi cu grija cuvintele si mai ales actiunile, atunci cand simtiti ca mintea a ramas in urma si ceea ce va ghideaza este primul impuls.

Ordibehesht: aprilie – 21 mai

Trasaturi: rabdator, pasional, ambitios

Cei nascuti sub aceasta zodie sunt persoane perseverente, muncitoare, in continua dezvoltare, indiferent de varsta. Iubesc cultura, dar si arta, uneori putand sa cada prada extravagantei. Cu cei pe care ii iubesc pot deveni prea protectori sau chiar gelosi, ceea ce le poate crea probleme in relatiile cu persoanele care au nevoie de mai mult spatiu pentru ele.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.