Lauterbrunnen, valea celor 72 de cascade si a pasionatilor de BASE jumping

1
De Cristina Tudor
2 mart. 2021

Lauterbrunnen sau valea celor 72 de cascade se afla la poalele muntilor Eiger, Monch si Jungfrau.

La doar 13 kilometri de Interlaken, satul este punctul de plecare catre foarte multe calatorii in zona. O vale adanca incadrata de-o parte si de alta de munti abrupti. Un peisajul dramatic, cu privelisti absolut minunate. De pe stancile verticale, 72 de cascade cad in pajisti alpine presarate cu cabane.

Chiar daca o astfel de calatorie nu este deloc ieftina, Lauterbrunnen merita orice buget. Dar, inainte sa te convingem cu cateva recomandari despre ce sa faci in zona, iti spunem ca poti sa organizezi un picnic si sa-i admiri pe cei care fac BASE jumping. Unii dintre ei este foarte posibil sa aterizeze chiar langa tine.

Schilthorn

Cunoscut din episodul James Bond „On Her Majesty’s Secret Service” care a fost filmat aici, Schilthorn trebuie visitat. Puteti lua telecabina pana pe varfurile Lauterbrunnen si Murren sau puteti manca la restaurantul Piz Gloria Revolving care se afla la 2970 de metri. Vei avea privelisti uimitoare asupra varfurilor de munte si a ghetarilor.

Cascadele Staubbach

Chiar la marginea orasului Lauterbrunnen se afla cascadele Staubbach. Daca vrei sa stai la Campingul Jungfrau care se afla chiar peste drum, vei putea adormi in sunetul apei care cade pe munte.

Murren

Daca ajungi aici trebuie neaparat sa vezi Murren, accesibil doar cu telecabina din Lauterbrunnen sau Stechelberg. Acesta insa nu este doar o simpla oprire in drumul catre Schilthorn. In Murren vei gasi un loc fara masini, cel mai inalt sat din Bernese Oberland.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.