7 lucruri bune care s-au intamplat in 2021, pentru a termina anul intr-o nota pozitiva

1
De Irina Constantin
28 dec. 2021

Pare ca 2021 nu a fost un an prea stralucit. Pandemia a continuat, restrictiile au fluctuat, iar viata nu s-a intors chiar la normalitatea pe care o asteptam cu totii.

2021 a parut un 2020 prelungit. Acest lucru a facut si ca multe dintre noi sa se adanceasca in anxietate sau chiar in episoade depresive. Cu toate acestea, anul care tocmai se incheie a adus si lucruri bune in toata lumea. Mai jos poti citi cateva dintre ele, pentru a incheia capitolul 2021 intr-o nota pozitiva si plina de recunostinta.

7 lucruri bune in 2021: Ce s-a intamplat bine in acest an?

1. Un pas mai aproape de social media fara filtre

Anul acesta, Norvegia a fost prima tara care a propus prin lege ca, atunci cand influencerii folosesc filtre ce altereaza trasaturile chipului si formele corpului, trebuie sa mentioneze explicit acest lucru. Decizia isi propune sa diminueze efectele negative ale retelelor sociale asupra stimei de sine si a sanatatii mentale.

2. Un potential pentru un echilibru intre viata personala si profesionala

Tot pe lista premierelor se afla si aceasta veste incredibil de buna. Portugalia este prima tara care reglementeaza prin lege ca angajatorii sa nu poata contacta angajatii in afara orelor de munca. Motivul? Sanatatea mentala a angajatilor este afectata de felul intruziv in care jobul intervine in viata de zi cu zi.

3. Avem si vom avea mai mult verde in orase

Orasul elvetian Basel impune ca toate cladirile nou construite sa includa un acoperis verde, pentru a lupta impotriva poluarii in orase. O initativa benefica atat pentru planeta, cat si pentru locuitorii zonelor urbane!

Totodata, si Romania a inceput sa implementeze solutii ecologice in constructii, fie sub forma acoperisurilor inverzite, fie implementand alte solutii sustenabile.

4. Folosim mai putin plastic

La nivel global, se foloseste mult mai putin plastic decat in anii precedenti. Folosirea veselei, paielor si pungilor din plastic nereciclabil a inceput sa fie reglementata si interzisa in tot mai multe tari ale lumii. De exemplu, Spania isi propune sa renunte la fructele si legumele ambalate in plastic in 2023.

5. Se vorbeste mai mult despre sanatatea mentala

Nu cu mult timp in urma, cuvinte precum anxietatea si depresia erau considerate tabuu. In 2021, s-a vorbit mai mult despre acestea, despre importanta psihoterapiei si a sanatatii mentale, in general. Tot mai multe persoane vorbesc deschis si isi impartasesc experientele, pentru a-i ajuta si pentru a-i motiva pe ceilalti.

6. Foarte multe persoane si-au regandit cariera si au luat decizii benefice

Chiar daca pandemia a adus multe minusuri, contextul actual a facut ca tot mai multe persoane sa se gandeasca serios la viata lor profesionala si sa ia decizii curajoase, pentru a-si schimba in bine viata. Multi au renuntat la joburile care nu le aduceau fericire si implinire, pornind afaceri proprii sau schimband domeniul de activitate.

7. Ursii panda si coralii nu mai sunt pe cale de disparitie

Dupa o perioada lunga in care ursii panda au fost declarati pe cale de disparitie, situatia s-a schimbat in 2021. De asemenea, recifurile de corali au o multime de „bebelusi”, ceea ce este extrem de promitator pentru viata subacvatica.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pozitive aduse de anul care tocmai se termina. Asadar, sa respiram adanc, sa fim recunoscatori si sa intram in 2022 cu o atitudine pozitiva si plina de speranta!

Foto: depositphotos.com