O alta latura a Rihannei – tot ce nu stiai despre campaniile umanitare in care se implica

1
De Cristina Tudor
27 apr. 2021

Este unul dintre cei mai bine vanduti artisti din istorie.

Este prima femeie de culoare care a creat un brand de lux pentru celebrul grup Louis Vuitton. Are 9 premii Grammy, 13 American Music Awards, 12 premii Billboard si 6 premii Guiness. Cu o avere estimata la 600 de milioane de dolari, Rihanna este si cea mai bogata cantareata din lume.

Rihanna, artista care nu se teme sa ia atitudine

Deloc rau, daca stam sa ne uitam de unde a plecat: din cea mai saraca zona dintr-una dintre cele mai sarace tari, Barbados, dintr-o casa de chirpici unde era martora si victima abuzurilor unui tata alcoolic si drogat si o scoala unde colegii o puneau mereu la zid pentru culoarea pielii, prea deschisa fata de majoritatea populatiei. Si poate tocmai anii acestia si suferintele indurate o pastreaza atenta la inechitatile si problemele sociale din jur si o determina sa ia atitudine, atat pe retelele sociale, cat si la proteste de strada.

In urma cu doar cateva zile Rihanna a fost surprinsa in timp ce participa la un protest in New York, organizat in sprijinul comunitatii asiatice care se confrunta cu un val de violenta teribil in ultimul an. Imbracata cu haine negre, cu sapca si masca, artista era de nerecunoscut daca asistenta ei nu ar fi postat pe Instagram fotografii de acolo. Rihana a purtat o pancarta pe care, pe o parte era scris mesajul „Opriti ura impotriva asiaticilor”, iar pe cealalta parte: ”Ura = Rasism fata de Dumnezeu”.

Participarea Rihannei la protest nu este nici pe departe o surpriza pentru cei care ii urmaresc activitatea.

Nu este prima data cand artista ia atitudine fata de probleme sociale importante. Cu numai o luna in urma a atras, cu o singura postare pe Twitter, atentia presei mondiale asupra protestelor fermierilor din India, nemultumiti de reformele agricole decise de Guvern. Ce-i drept, artista este cea de-a patra cea mai urmarita persoana pe Twitter, dupa Barack Obama, Justin Bieber si Katy Perry, iar postarea ei despre problemele din India a fost preluata de sute de mii de utilizatori. Dupa ce artista si-a declarat sprijinul pentru fermierii din India o multime de personalitati din intreaga lume, inclusiv Greta Thunberg, Meena Harris – nepoata vicepresedintei american, Kamala Harris, cantaretul Jay Sean si actorul John Cusack, au preluat mesajul si au anuntat ca trebuie luate masuri pentru sprijinirea acestora.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/@badgalriri