Obiective turistice in apropierea Bucurestiului, perfecte pentru vizite de o zi

1
De Cristina Tudor
15 mart. 2021

Daca ai chef de o plimbare, arunca un ochi peste aceste destinatii usor accesibile.

Bucurestiul este orasul contrastelor: cladiri istorice si magazine elegante, pe de o parte, alei murdare si blocuri ingramadite, pe de alta parte. Acum te plimbi printre fantani arteziene care danseaza si se coloreaza in ritmul muzicii, in 3 minute ajungi printre case care stau sa se prabuseasca si munti de gunoaie. Nu e de mirare ca multi dintre cei care locuiesc aici asteapta weekendul doar ca sa faca planuri in afara orasului. Si au de unde alege! Sunt destule obiective turistice in apropierea Bucurestiului care merita vizitate si revizitate.

Domeniul Stirbey

25 de kilometri sunt din centrul capitalei pana pe domeniul din Buftea, care se intinde pe o suprafata de 240.000 de metri patrati. Odata ajuns acolo vei descoperi, inainte de toate, un parc plin cu copaci seculari, perfecti ca sa te adaposteasca de arsita din zilele de vara.

Apoi, printre aleile romantice vei descoperi cum se inalta fermecatorul Palat Stirbey, ridicat de domnitorul Tarii Romanesti, Barbu Stirbei, intre 1855 si 1864. Constructia a fost initial ridicata ca o cula, o cladire semifortificata, insa a fost modificata semnificativ de urmasii domnitorului, adaugandu-i-se inca 2 etaje si beneficiind de elementele arhitectonice ale stilului Tudor.

Palatul a fost loc de refugiu pentru Regina Maria si 5 dintre cei 6 copii ai sai in 1916, in Primul Razboi Mondial, insa un an mai tarziu a fost rechizitionat de armata germana si a adapostit negocierile de pace cu Puterile Centrale. In prezent palatul adaposteste un restaurant cu terasa, o locatie care apare des pe lista celor care isi doresc petreceri in locuri deosebite.

Palatul Stirbey

Tot pe domeniul Stirbey vei gasi si Capela Sfanta Treime, construita spre finalul secolului al XIX-lea in stil neogotic. Accesul se face pe o scara compusa din 2 rampe semicirculare, construite din marmura de Carrara. Cateva scene din celebrul film Dracula al lui Francis Ford Coppola au fost filmate aici, in 1992.

In partea de nord-est a domeniului este Castelul de apa, ridicat in 1920 dupa planurile arhitectului Anghel Saligny. Scopul lui era sa pastreze rezervele de apa necesare domeniului si chiar daca a fost construit pe post de cladire utilitara, pastreaza elemente arhitecturale specifice vremii. Tot pe domeniu exista si un lac artificial pe care isi duc traiul mai multe rate, gaste si lebede.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.