10 parcuri din Bucuresti mai putin cunoscute, perfecte pentru plimbari linistite

1
De Cristina Tudor
18 mai 2021

Ce poti face in capitala cand e vremea frumoasa? O plimbare prin parc.

Doar ca asa gandesc multi dintre locuitorii orasului si de multe ori ajungi sa mergi umar la umar pe aleile inguste ale parcurilor supraaglomerate. Exista insa alternative frumoase si mult mai libere. Am facut o lista cu 10 parcuri din Bucuresti mai putin celebre, dar ideale pentru plimbari relaxante, indiferent de vreme si vremuri.

Parcuri din Bucuresti mai putin celebre: Ioanid (Parcul Ion Voicu)

Situat pe locul fostului afluent al Dambovitei, paraul Bucurestioara, parcul Ioanid a fost amenajat la initiativa unuia dintre primii librari din capitala, George Ioanid. El a cumparat terenul mlastinos, tot el a fost cel care a decis sa planteze acolo mai multi copaci si flori. Ulterior Primaria s-a ocupat de amenajarea lui, acesta fiind proiectat astfel incat sa aminteasca de gradinile pariziene. Numele parcului devenit intre timp monument istoric a fost schimbat in Ion Voicu in 2003, in onoarea violonistului care a locuit intr-una dintre casele care inconjoara zona verde.

Parcuri din Bucuresti mai putin celebre: Gradina Icoanei

Gradina Icoanei are o istorie comuna cu Parcul Ioanid, fiind ridicata pe fosta balta a Bulindroiului, cea din care izvora Bucurestioara. Dupa astuparea paraului si asanarea baltii, Primaria a decis amenajarea unei gradini, iar parcul a fost inaugurat in 1873. Micut, cochet, parcul este acum inscris pe lista monumentelor istorice ale capitalei.

Citeste continuaea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.