Parfum de neinlocuit: cele mai rare flori din lume

1
De Cristina Tudor
8 ian. 2020

Ce ne ofera natura mai frumos decat florile? Petalele inmiresmate iti pot inveseli zilele agitate si te ajuta sa zambesti, dar nu toate florile deosebite se regasesc in gradinile din apropierea ta.

Cele mai rare flori din lume nu infloresc decat in anumite luni, uneori numai o singura data intr-un deceniu.

Buchetele de flori te fac sa te simti speciala si ai amintiri deosebite din timpul plimbarilor printre florile de camp? Nu conteaza daca preferi sa le primesti cadou sau sa le vezi intr-un decor natural cu tonuri de verde ori frunze ruginii. Florile reprezinta o parte din suflet si evoca emotii pozitive, nostalgie, iubire, afectiune pentru prieteni si familie, mult optimism si energie. Nu poti avea zile gri in preajma lor si nici nu ai cum sa le ignori in favoarea supararilor sau stresului.

Daca florile obisnuite iti aduc alinare si multumire, cele mai rare flori din lume sunt mai greu de observat, dar frumusetea si parfumul lor sunt cu totul aparte. Indiferent daca se afla in locatii indepartate sau au un parfum neobisnuit, aceste varietati merita observate pentru a-ti intipari in minte cum se armonizeaza culorile si originalitatea pentru a recrea notiunea de frumos.

Iata care sunt cele mai rare flori din lume:

1. Floarea Kadupul

Este o varietate cu totul speciala, care creste in padurile din Sri Lanka. Foarte putine persoane au avut ocazia sa o observe direct pentru ca floarea Kadupul infloreste la miezul noptii si moare inainte de lumina zorilor.

Aceasta floare are nevoie de conditii speciale pentru a putea inflori, iar faptul ca nu-si dezvaluie frumusetea decat la miezul noptii reduce foarte mult sansele de a fi admirata.
Are un miros extrem de apreciat si este una dintre cele mai scumpe flori din lume pentru ca nu supravietuieste decat un timp limitat. Pana in prezent expertii in botanica nu au reusit sa gaseasca o explicatie pentru disparitia brusca a florii, inainte de zorii zilei.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.