Solista trupei Roxette, Marie Fredriksson, a murit

1
De Cristina Tudor
11 dec. 2019

Una dintre cele mai iubite artiste suedeze s-a stins din viata la varsta de 61 de ani.

Cantareata si compozitoarea Marie Fredriksson, jumatatea formatiei suedeze Roxette, infiintata impreuna cu Per Gessle in 1986, a murit ieri dupa o lunga suferinta. Din 2002, artista se lupta cu un cancer agresiv la nivelul creierului.

Cotidianul suedez „Express” noteaza ca „Marie Fredriksson e deplansa de sotul sau, Mikael Bolyos, si de cei doi copii ai lor.”

Si familia a remis un comunicat: „Cu mare tristete va anuntam trecerea in nefiinta a uneia dintre cele mai mari si mai iubite artiste ale noastre. Marie Fredriksson a murit in dimineata zilei de 9 decembrie din cauza bolii.”

Marie Fredriksson s-a nascut la 30 mai 1958 in localitatea Össjö, fiind cea mai mica din cei cinci copii. Familia s-a mutat mai tarziu in micul orasel Östra Ljungby, unde parintii isi gasisera de munca. Interesul ei pentru muzica a crescut in anii adolescentei cand i-a descoperit pe deja consacratii Joni Mitchell, The Beatles si Deep Purple. La 17 ani, s-a inscris la un liceu de muzica si a inceput sa performeze in cadrul teatrului local.

Citeste continuarea pe okmagazine.ro.

Foto: Getty Images.