Super Pink Moon. De ce i se spune Luna Roz si cand o putem vedea

1
De Cristina Tudor
5 apr. 2021

Sfarsitul lui aprilie vine cu un fenomen astronomic extraordinar de spectaculos: Super Pink Moon, superluna despre care te-ai astepta sa capete nuante rozalii in momentul in care se afla pe cer.

In fapt, luna are aceeasi culoare ca-n fiecare noapte, doar ca e mai mare si mai stralucitoare.

Cand putem vedea Super Pink Moon

A doua superluna din acest an va da spectacol in noaptea de 27 aprilie. Va fi vizibila imediat dupa apus, de oriunde te vei afla, dar daca vrei sa te bucuri cu adevarat de frumusetea ei cauta un loc deschis si urmareste-o inca de cand se ridica deasupra liniei orizontului, cand va aparea mai mare ca oricand. E cam la fel ca atunci cand privesti rasaritul soarelui la mare, doar ca senzatia data de luna roz este cu totul diferita.

Sigur, e important sa stii ca acest roz din denumirea superlunii nu are legatura cu culoarea satelitului. In fapt, tu o vei vedea foarte galbena si luminoasa, apoi tot mai alba pe masura ce este tot mai sus pe cer. Numele de Pink vine de la o floare salbatica din Statele Unite ale Americii – phlox subulata – floare de culoare roz ce infloreste primavara, in perioada in care apare SuperLuna.

Ce este o Superluna

In termeni astronomici, Superluna este fenomenul cand se suprapune luna plina peste momentul in care luna este la perigeu, cel mai apropiat punct de Pamant in traiectoria sa pe orbita. Intr-o astfel de noapte satelitul natural al Pamantului apare cu 15% mai mare si cu 30% mai luminos decat in celelalte nopti.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Pixabay.com.