Tot ce vrei sa stii despre viata actritei Saoirse Ronan

1
De Cristina Tudor
11 ian. 2021

Una dintre actritele nominalizate la varste foarte fragede pentru cele mai mari premii din cinematografie este si una dintre cele mai discrete prezente in afara ecranului.

Soairse Ronan s-a nascut in America, dar a copilarit in Irlanda, tara natala a parintilor ei si a ramas legata sufleteste de acele meleaguri. Atat de mult incat a tinut neaparat sa aiba si cetatenia irlandeza. Viata actritei Soairse Ronan a fost dedicata filmului inca din primii ani de viata, iar rolurile pe care le-a facut pana acum arata fara urma de indoiala ca s-a nascut ca sa scrie istorie in acest domeniu.

Viata actritei Soairse Ronan – Nascuta in saracie, dar crescuta cu iubire si respect

Saoirse Una Ronan s-a nascut pe 12 aprilie 1994 in temutul cartier Bronx, din New York. Parintii, Monica si Paul Ronan sunt nascuti si crescuti in Irlanda. Au ales sa emigreze in SUA insa, in urma recesiunii din anii `80, cand saracia pusese stapanire pe intreaga tara. Nu le-a fost deloc usor nici dupa ce au traversat oceanul. Paul a lucrat ca barman si muncitor in constructii multi ani, apoi s-a apucat de cursuri de actorie. Monica avusese si ea tangente cu actoria in copilarie, insa la New York si-a castigat existenta ca bona. Cum viata in America nu parea sa le ofere prea multe posibilitati, parintii lui Saoirse au decis sa revina in Irlanda pe cand aceasta avea numai 3 ani.

9 ani avea Saoirse cand si-a facut debutul pe micile ecrane, intr-un serial de televiziune irlandez, Clinica. In acelasi an a jucat si intr-o mini-serie de televiziune, Dovada si a dat si proba pentru rolul Lunei Lovegood din Harry Potter si Ordinul Phoenix, pe care insa nu a reusit sa o ia. Primul film de lungmetraj in care a jucat a fost o productie americana, Iubitul mamei mele, o comedie romantica cu Michelle Pfeiffer si Paul Rudd in rolurile principale. Avea 11 ani pe atunci, iar pelicula a primit recenzii deloc incurajatoare.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.