Viata lui Chadwick Boseman, un adevarat erou de film, rapus de cancer. Cum a devenit primul „black superhero” din filmele Marvel

1
De Cristina Tudor
16 mart. 2021

Moartea lui Chadwick Boseman a lovit ca un fulger in viata de numai 43 de ani a actorului american, socand intreaga industrie cinematografica.

Boseman, renumit pentru rolul lui Black Panther in filmele Marvel Cinematic Universe, fusese diagnosticat cu cancer de colon in urma cu patru ani, dar nimeni, cu exceptia celor mai apropiati ai sai, nu stia de asta.

Boseman nu era doar un actor, ci un artist-activist care lupta pentru reprezentarea adecvata a comunitatii de culoare in lumea extrem de dominanta a Hollywoodului.

Viata si copilaria lui Chadwick Boseman

Viata lui Chadwich Boseman incepea in localitatea Anderson din statul Carolina de Sud, pe data de 29 noiembrie 1970. Mama lui era asistenta medicala, iar tatal sau muncitor la fabrica. Boseman a jucat baseball si baschet in liga mica pe vremea cand era elev la T.L. Liceul Hanna din orasul sau natal.

A fost atras de puterea si potentialul artelor inca de mic si la inceput a scris tot felul de piese, ca mai apoi sa se gandeasca la actorie. Cand colegul sau de baschet a fost impuscat si ucis, el a scris si a pus in scena prima sa piesa, Crossroads, inainte de absolvirea liceului. „Am avut sentimentul ca doar asta ma chema”, a spus el. „Dintr-o data, jocul de baschet nu a mai fost la fel de important”. Ani mai tarziu, piesa sa, Deep Azure avea sa fie interpretata de companiile profesioniste de teatru si chiar sa castige cateva premii.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.