22 Intrebari de Autocunoastere din Tarot

1
De Gavrila Alina
25 ian. 2022

22 de Arcane majore sau secrete, 22 de intrebari de autocunoastere din Tarot, o calatorie personala pentru cei care ati ales acest drum.

Dupa parerea lui Hajo Banzhaf, cuvantul TAROT apare undeva spre finalul secolului XVI iar explicatiile acestuia sunt numeroase si diverse. De la sintagma “drumul regesc” (din Egipt Tar=drum si Ro=rege) pana la legile sfinte (din ebraicul Thora), tarotul fascineaza prin misterul care il inconjoara.

Daca adaugam pe lista de posibile coduri si latinescul orat (vesteste) si faptul ca Hathor este zeita egipteana a initierii atunci ne aflam in fata unui anunt. ROTA TARO ORAT TORA ATOR, Roata Tarotului vesteste legea initierii (P. F. Case), ne ofera optiunea de a pleca intr-o calatorie de descoperire de sine.

“Tarotul nu serveste pentru a ghici viitorul, ci pentru a il construi.” (Georges Colleuil)

Intrebarea Nebunului

Nebunul, arcanul fara numar, a facut din drum si calatorie scopul sau. Cel care descopera noi teritorii, cel care indrazneste sa paseasca pe carari neumblate, exploratorul ne aminteste de curiozitatea din fiecare dintre noi.

Il gasim in imaginea celui care incalca regulile, rebelul tarotului. Cel care in cuvintele Emmei Goldman ar spune “Daca nu pot dansa nu vreau sa fiu parte din revolutia voastra” este imaginea spontaneitatii si a umorului.

Bufonul, singurul capabil de a ii spune Regelui adevarul, Nastratin Hogea sau Pacala v-ar intreba:  Cat de mult conteazace spun ceilalti despre tine?

Intrebarea Magicianului

Magicianul, trickster-ul, Peter Pan, copilul are in fata lui intregul potential nemanifestat. Maestrul iluziilor si initiatul, Magicianul ne chestioneaza cu privire la angajamentul de a folosi acest potential. Reprezinta inocenta noastra, copilul interior si energia de viata.

Artistul, scamatorul, Hermes, mesagerul, cel care invata prin joc si amuzament v-ar intreba:  Tu unde iti investesti potentialul?

Intrebarea Papesei

Moasa, terapeuta, femeia inteleapta, Isis, mama cereasca, Papesa ne vorbeste despre rabdare, intelegere profunda si cunoastere. Ne readuce aminte ca purtam in noi toate raspunsurile si ne invita sa ne scriem propria carte.

Arcana majora a secretelor v-ar intreba: Tu ce secret cauti?

Intrebarea Imparatesei

Mama autoritara, marea organizatoare a tarotului, Imparateasa este manifestare yang si putere feminina. Ea spune ceea ce gandeste, face ce simte si spune ce face. Ne invatadiscernamantul si ne conduce din si cu iubire.

Simone de Beauvoir ne reaminteste ca o femeie face un copil mai intai cu capul si abia apoi cu pantecul. Imparateasa, stapana formei ne cere luciditate si vigilenta.

Marea arcana a exprimarii v-ar intreba: Ce ai de spus?

Intrebarea Imparatului

Arcanul structurii, teritoriului, ratiunii, certitudinii Imparatul este autoritatea pe care ne sprijinim, este cel care ne invatadragostea pentru materie.

Simbolizand paternitatea dar si interdictia arcanul IV v-ar intreba:  Care sunt limitele tale?

Pentru ca „Nu-i nimeni vinovat de neimplinirile noastre. Limitele interioare sunt mai dureroase decat orice limitaexterioara.” (Constantin Noica)

Intrebarea Papei

Marele orator al tarotului, Papa este omul cuvantului, profesorul si pedagogul care ne invata cuvantul bland. Marele arcan al aliantei ne invita sa echilibram in noi fortele contrarii si ne reaminteste ca pentru a ne casatori cu celalalt trebuie mai intai sa ne casatorim cu noi insine.

Papa uneste, armonizeaza, sfatuieste dar uneori poate deveni dogmatic si rigid.

Daca ati cere sfatul lui poate ca v-ar intreba:  Recunoasterea cui o cauti?

Afla de pe reimagine.ro care sunt restul intrebarilor de autocunoastere. Citeste aici: https://reimagine.ro/22-intrebari-de-autocunoastere-din-tarot/