3 terapii care iti fac tenul sa straluceasca in sezonul rece

1
De Gavrila Alina
20 dec. 2020

Odata cu venirea iernii si implicit a frigului, schimbarile brustede temperatura (trecerea de la frig la cald si invers), umiditateascazuta, vantul aspru si rece de afara precum si purtarea mastilorsunt factori favorizanti  care ne afecteaza tenul, contribuind la deshidratarea pielii.


Iar netratata va duce la fragilitate, descuamare, piele terna, dar si accentuarea ridurilor de expresie. Din acest motiv, pe timp de iarna, pielea noastra are nevoie de ingrijiri si de atentie suplimentara, iar ritualul trebuie adaptatanotimpului in care ne aflam. Ce trebuie sa facem pentru a aveaun ten perfect, explica medicul Irina Cudritchi.

Daca v-ati straduit sa gasiti tratamentul facial perfect pentrutipul dumneavoastra de piele si nu ati fost multumiti de rezultate sau nu sunteti siguri de ce tratamente ati avea nevoie, ar fi indicat sa ajungeti la un consult dermatologic. In timpulconsultatiei, se va stabili tipul de piele, vor fi intrebari despreistoricul dumneavoastra medical si vi se va explica despreriscuri si beneficii pentru fiecare terapie, dar si protocolul cu recomandarile pre si post procedura, a precizat dr Irina Cudritchi, specialist dermato-venerologie la Illuma Clinique.

Astfel, in aceasta perioada, specialistul recomanda trei terapiipentru a combate toate acele probleme ale pielii si pentru a-ireda acea stralucire mult dorita:

Mezoterapia este un tratament injectabil ce consta in introducerea de cocktail-uri (vitamine, antioxidanti, minerale, aminoacizi si acid hialuronic) de regenerare celulara, revitalizarea tesutului conjunctiv si stimularea fibrelor de colagen si elastina. Acest cocktail are un rol nutritiv siantioxidant si stimuleaza microcirculatia.

Indicatii:

Aspect tern, obosit al tenului
Riduri si linii fine
Estompare cearcane
Piele deshidratata, uscata
Lipsa tonus
Piele flasca, lipsita de vitalitate

Contraindicatii:

Sarcina si alaptare
Infectii locale (acnee activa, herpes simplex, impetigo)

Efecte adverse:

Metoda are riscuri minime, efectele adverse fiind doar locale: echimoze (vanatai), iar imediat dupa injectare: eritem (roseata),edem (mai ales in jurul ochilor), a explicat medicul Irina Cudritchi.

Cum se realizeaza procedura:

Se aplica o crema anestezica (20-30 minute); apoi se efectueazainjectarea substantelor de mezoterapie cu un ac foarte fin la distanta de 1-2 cm. Se recomanda ~4 sedinte la interval de 1-2 saptamani. Rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, la aproximativ 7 zile.

Personal, utilizez protocolul de mezoterapie JALUPRO  acesta fiind un protocol injectabil intradermic, creat pentru tratarea pieliiuscate, lipsite de elasticitate si hidratare. A fost special creat pentrua reda hidratarea optima la nivelul stratului profund a pielii sipentru stimularea colagenului si rejuvenarii cutanate. Este ideal de aplicat in cazul in care tenul a fost expus prelungit la razele UV, a mai precizat medicul dermato-venerolog.

Terapia vampir

Una dintre cele mai moderne solutii de regenerare a pielii prinforte proprii. Este un tratament cu plasma proprie imbogatita in trombocite (Platelet Rich Plasma – PRP) ce stimuleaza proceselede reparare celulara si de sinteza de neocolagen pe termen lung.

Initial, acest tratament a fost folosit in ortopedie (pentrurefacerea tendoanelor si a oaselor dupa fracturi), apoi in stomatologie (in regenerarea gingivala sau anumite interventiichirurgicale) si in chirurgia plastica (pentru cicatrizareaarsurilor).

Se recolteaza o cantitate mica de sange intr-o eprubeta sterila, preumpluta cu un gel separator, ce se introduce intr-o centrifugapentru a selecta plasma cu trombocite (celule ce contin factoriide crestere si reparare) de restul de elemente figurate in sange.

Plasma bogata in trombocite se va injecta in piele, cu ajutorulunui ac fin. Pentru a atenua durerea se aplica o crema anestezicainainte de injectare.

Indicatii:

regenerarea pielii (hidratare profunda, laxitate, tonus, stralucire, luminozitate)
diminuarea ridurilor fine
refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor
diminuarea ridurilor din jurul ochilor si a celor periorale.
cicatrici hipertrofice, postacneice

Contraindicatii:

Pacientii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie in episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, boli autoimune.

Riscuri:

Riscul de a face o alergie este complet absent, avand in vedereca produsul face parte din organismul nostru, fiind astfel perfectbiocompatibil.

Efecte adverse:

Mici hematoame (vanatai) la locul de injectare, care dispar in cateva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor procesinflamator local (edem si eritem).

Pentru rezultate optime sunt recomandate minim 3 sedinteefectuate la 3-4 saptamani distanta.

Microneedling

In cadrul clinicii utilizez un dispozitiv Nanopore, un device medical ce seamana cu un stilou, ce are la baza o tehnologieavansata cu micro-ace ce oscileaza vertical si poate produce peste 1800 de micro-canale pe secunda, la nivelul epidermei. Adancimea de penetrare este complet reglabila intre 0,25 si 2 mm pentru a se potrivi oricarei regiuni a corpului sau a fetei, aexplicat medicul Irina Cudritchi, specialist la Illuma Clinique.

Acest concept se bazeaza pe abilitatea naturala a pielii de a se repara ori de cate ori se confrunta cu o trauma fizica, cum ar fi taieturi, arsuri si alte escoriatii, iar prin penetrarea micro-acelorla nivelul pielii acestea creeaza canale foarte fine in piele, stimuland in acelasi timp si productia naturala de colagen. Microcanalele pot distribui pana la 80% din nutrientii aplicati pe piele, permitand livrarea acestora pana la nivelul dermului.

Tratamentul cu micro-ace  este sigur pentru toate tipurile de piele. Procedura este realizata intr-o maniera sigura si precisa, cu utilizarea unui varf steril cu microace de unica folosinta sipermite un tratament eficient chiar si in zone mult mai putinaccesibile, de exemplu in jurul ochilor, nasului si buzelor, a maiprecizat medicul specialist.

Inainte de procedura, se va aplica o crema anestezica localapentru a asigura confortul pacientului.

Tratamentul presupune aplicarea de diferite  geluri si seruri in timpul procedurii. Intreaga procedura este finalizata in mod normal, in termen de 30-60 de minute.

Indicatii:

lifting si rejuvenare
hiperpigmentari /hipopigmentari
cicatrice postacneice sau in urma interventiilor chirurgicalesau posttraumatice
reducerea ridurilor si a liniilor fine
diminuare dimensiuni pori.

Efectul procedurii apare la aproximativ 4 saptamani dupatratament.

Numarul de sedinte variaza in functie de zona tratata sirezultatul asteptat, acestea putand varia (4-6) si se spatiaza intre3-4 saptamani distanta.

Reactii adverse:

Imediat dupa procedura se poate simti sensibilitate, roseata sisenzatie de arsura, ce se vor diminua in mod semnificativ in decurs de 12 ore. Pielea poate fi eritematoasa, uscata, usorinflamata sau sensibila la atingere pt urmatoarele 3-5 zile, insa, tratamentul  este in general foarte bine tolerat, a conchis drIrina Cudritchi.