5 beneficii pentru sanatate pe care le castigi cand joci squash!

1
De Gavrila Alina
10 oct. 2019

Squash-ul castiga pe zi ce trece tot mai multa popularitate, in parte gratie gradului mare de entertainment pe care il furnizeaza, dar si datorita faptului ca acest sah fizic, asa cum a fost supranumit, este unul dintre cele mai sanatoase sporturi pe care le poti practica.

Printre cele mai importante beneficii pentru sanatate se numara:

1. imbunatatirea functiei cardiovasculare

Un joc unde sari, alergi, transpiri si te lungesti in toate directiile este fara indoiala un sport bun pentru inima. Datorita intensitatii crescute a activitatii fizice, intreg sistemul cardiovascular are de castigat si, odata cu acesta, tot corpul.

2. Ajuta in preventia diabetului zaharat tip II si a obezitatii

Scaderea rezistentei la insulina, consumul de glucoza si dezvoltarea masei musculare sunt doar trei dintre mecanismele prin care squashul, ca sport intens, aerob, ajuta in preventia bolilor moderne: a diabetului tip II, a sindromul metabolic si implicit a obezitatii, acest trio extrem de frecvent in epoca sedentarismului. Unde mai pui ca 30 min de squash inseamna 500 kcal arse?

3. Imbunatateste coordonarea motorie

Pare incredibil ca noi, adultii, mai avem nevoie sa ne dezvoltam functiile de coordonare motorii. in realitate insa, corpul nostru invata permanent. insumat cu sedentarismul acut de care suferim aproape toti, este recomandat sa gasim activitati sportive care sa ne sustina si imbunatateasca abilitatile motorii.

4. Stimuleaza flexibilitatea si rezistenta osoasa

La fel ca oricare alta parte din corpul nostru, oasele se dezvolta in conditii de stres: tractiunile realizate pe structura osoasa stimuleaza activitatea osteclastelor si a osteoblastelor, celulele responsabile cu procesul de reinnoire osoasa.

5. Elibereaza stresul

Atunci cand practici un sport intens asa cum este squashul, o extraordinara infuzie de endorfine iti inunda corpul, eliberandu-l de stres si dureri. Pe termen lung, mecanismele de gestionare a situatiilor stresante devin mai eficiente si mai alerte si te ajuta sa pastrezi emotiile negative din viata ta la un nivel constant redus.

Te invit sa afli mai multe despre squash aici >> http://asbsquash.ro/.