5 locatii pentru o toamna aromata

1
De Gavrila Alina
27 oct. 2021

Tomna, natura da cel mai frumos spectacol cromatic. De la verde la galben, frunzele copacilor trec prin roșul focului, apele raurilor adauga sunetul, iar cand ridici ochii vezialbastrul cerului, simtind din plin aerul curat.

Este aproape un spectacol multisenzorial, mistic chiar, ce ne conecteaza la celecinci elemente. O astfel de destinatie, in care natura integreazaperfect istoria și ne ofera din plin beneficiile tamaduitoare ale apelor și pamantului, este Covasna.

Covasna vine de la cuvantul slav cvas, care inseamnaacru, așa cum sunt unele ape minerale din zona. Apoi a fostpreluat in limba maghiara sub forma kovasz, care inseamnaplamadeala, cu trimitere la bogatia resurselor naturale. Este supranumit tinutul conacelor și mofetelor, dar și apeleminerale tamaduitoare le gasești la tot pasul. In Covasna, istoria se imbina perfect cu natura salbatica. Multi strainiviziteaza aceste locuri pentru a descoperi diversitatea florei, ce poarta aroma plina de prospetime a brazilor seculari, a plantelor și a florilor, dar și pe cea dulceaga a pomilorroditori. Insa un parfumdeosebit il aduc conacele din zona, adevarate pagini de istorie vie, pe care o poti trai, simti, atinge. Multe dintre aceste conace sunt restaurate, pastrandviu parfumul vremurilor in care au fost construite, dar oferindconfortul acestui secol celor care le calca pragul. Daca tegandești ca in aceasta toamna sa evadezi din jungla urbanaintr-un colt de rai, iti propunem cinci destinatii de poveste in Covasna!

1. Conacul Nagy Coșeni

Conacul Nagy, construit in anul 1802, a fost completrenovat și amenajat pentru noua sa destinatie, cu mobila in stildomnesc, asigurand insa tot confortul zilelor noastre. Acestadispune de un restaurant, un bar, lounge comun și o gradina. Toate camerele au televizoare cu ecran plat, cu canale princablu, baie privata, dar și aer conditionat. Proprietatea oferaparcare privata gratuita și inchirieri de biciclete pentru ceicare doresc sa exploreze zonele inconjuratoare incantatoareintr-un mod sportiv. Nici experienta spa nu lipsește din ofertaConacului Nagy. Oaspetii pot incerca baia in ciubar, se pot relaxa la sauna și pot respira aerul vindecator al mini-salineidin conac.

2. Conacul Benke Moacșa

Conacul Benke este o locatie care imbina confortul unuihotel de lux cu flexibilitatea caracteristica pensiunilor, oferindspatii comune și cazare in camere elegante, restaurante șilocuri speciale pentru cine romantice sau de afaceri, sali de conferinte pentru business, team buildinguri și evenimentecorporate. Este o locatie ideala pentru relaxare și petrecereatimpului liber in natura sau la spa & wellness. Pensiuneadispune in total de 36 de locuri de cazare in camere double, de lux și apartamente exclusiviste. Conacul Benke, pe langacazare și restaurant, ofera servicii de spa și wellness; oaspetiipot petrece timpul plimbandu-se pe bicicleta, jucand tenis, facand echitatie sau, pe timpul iernii, dandu-se cu sania. Plimbarile in natura sunt alte atractii din zona. Muntii Bodocși Mestecanișul de la Reci sunt la o aruncatura de bat distantași așteapta sa fie descoperiti!

3. Conacul Gaál Dalnic

Conacul Gaál, construit in 1844, a apartinut unei familiitransilvanene nobile. Acesta, renovat in 2014, se afla pe o proprietate de 30 de hectare, imprejmuita de pajiști și paduri. E un mic colt de rai. Oaspetii pot incerca puterearegeneratoare a saunei, a tratamentului din cada cu hidromasaj, experienta baii in ciubar, dar și relaxarea prinjocul de fotbal pe terenul special amenajat sau savurandpreparate culinare delicoase pe terasa de barbeque. Camerelesunt amenajate atat in stilul conacului din secolul al XIX-lea, cat și in stil modern (cele care se afla in „Hambar”) și pot gazdui cel mult 25 de persoane. Proprietatea pune la dispozitiaoaspetilor 5 sali de mese, care pot fi folosite și pentruorganizarea diferitelor serate pentru gurmanzi. La cerere, se pot servi și mancaruri traditionale transilvanene.

4. Castle Hotel Daniel Talișoara

Asemenea multor cladirinobile” din regiunea Baraolt, castelul a fost construit in stil renascentist la inceputulsecolului 17, de Mihály Daniel, capitan adjunct al „Celor TreiScaune” (mai tarziu judetul Covasna), iar in secolul al 19-lea is-a adaugat o aripa, construita in stil clasicist. De atunci, castelul a suferit mai multe modificari, dar un singur lucru nu s-a schimbat: frescele castelului, care au devenit un simbol al acestuia. Frescele gasite in timpul restaurarilor au fost pastratecu grija, aducand castelului un farmec aparte și autenticitate. Aceste picturi reprezinta scene din viata familiei Daniel. Oaspetii pot experimenta confortul unui castel vechi, undefiecare camera este amenajata diferit, spunand o poveste, ce tepoarta pe aripile gandului cu cateva secole in urma. Elementele de sute de ani sunt combinate armonios cu stilulmodern. Petrecand o noapte in Camera Constantinopol, oaspetii pot descoperi povestea frescei pictate deasuprapatului, iar turul istoric al castelului le va oferi mici detaliifermecatoare cu parfum din alte vremuri. Oaspetii se pot relaxa in parcul domeniului, dar mai presus de acesta, la centrul de wellness și spa al castelului, in Cellarium Slow Down Spa. Dupa o sesiune de relaxare, este binevenita o gustare din gastronomia locala sau o cina renascentista. Nicivorba de plictiseala, gazdele vor avea grija sa ofere programein natura și sa organizeze vizite la meșteșugarii locali, etc.

5. Saciova Hills Saciova (Reci)

Lasa in urma agitatia vietii de zi cu zi pentru un confort ca acasa, intr-un mediu netulburat! Saciova Hills i așteaptaoaspetii intr-o locatie ca-n povești, la cele mai inaltestandarde, in marginea micului sat Saciova, ce ofera o priveliște magnifica asupra bazinului Targu Secuiesc. Cele 10 camere ale vilei sunt ideale pentru petreceri in familie sauintre prieteni. Experienta gastronomica locala este adusa de chef-ul bucatar Laci bácsi, maestrul preparatelor din vanat. Pentru o relaxare maxima cei dornici sunt invitati și in Saciova Spa unde au la dispozitie ciubar cu apa calda sarata, jacuzzi, sauna finlandeza sau baie turceasca.

Afla mai multe https://visitcovasna.com/