77% dintre femei vor sa primeasca flori de Valentines Day

Avatar1
De Gavrila Alina
5 feb. 2021

77% dintre romance isi doresc sa primeasca flori pe 14 februarie, desi nu sarbatoresc intr-un mod special Valentines Day, arata un sondaj recent al Floria.ro.


Florile preferate sunt cele de sezon, insa cele mai comandate buchete online sunt cele cu trandafiri rosii, mai aratadatele florariei online. In ciuda unui an dificil, relatiile romantice s-au stabilizat pentru cei mai multi participanti la sondaj, 47% au precizat ca perioada de lockdown si distantarea sociala pe fondul pandemiei au contribuit la imbunatatirea relatiilor de cuplu.

Floraria online Floria.ro a demarat un sondaj online la inceputul lunii februarie din acest an pentru a determina efectul avut de pandemie asupra relatiilor si vietii de cuplu, dar si impactul asupra obiceiurilor de achizitie flori online.

Datele releva ca, din cotidianul pre-pandemie, celor mai multi respondenti (68%) le lipsesc vacantele, iesirile la restaurant (51,8%) sau la cinema (29,6%), dar si micile surprize, precumflorile primite la birou (12,5%).

47% declara ca relatia de cuplu s-a imbunatatit, 26,8% ca a ramas la fel, iar 12% spun ca relatia lor s-a deteriorat in ultimul an. Mai mult, o treime dintre respondenti au precizat ca, din perspectiva relatiei de cuplu, 2020 a fost ca o calatorie pe yaht, lina, 28% au privit acest an ca un an al explorarilor, in timp ce alti 21% au asemanat totul cu un rollercoaster.

Peste jumatate dintre respondenti au spus ca un nou lockdown ar fi tolerabil in doi, iar 20% considera ca relatia ar supravietui, insa ar fi foarte dificil.

Pentru ca ne apropiem de prima Zi a Indragostitilor in pandemie, ne-am propus sa aflam ce efect a avut perioada marcata de restrictii asupra vietii sentimentale. Rezultatele arata ca majoritatea relatiilor au devenit mai solide, iar florile au avut un impact pozitiv in consolidarea acestoradeclara Marina Popescu, Director General Floria.ro..

46% dintre respondenti vor comanda flori online si in 2021  

60% dintre participantii la sondajul Floria.ro au precizat ca au comandat la fel sau chiar mai mult decat de obicei flori. 51% au comandat flori pentru cei dragi, 12% pentru acasa, iar 49% au comandat in 2020 flori pentru mame. Una din patru femei a primit flori lunar, insa cele mai multe (66%) doar la ocazii speciale. Desi de obicei nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor, mai mult de doua treimi (77%) isi doresc anul acesta saprimeasca flori cu aceasta ocazie.

Trandafirii raman cele mai comandate flori de Valentines Day, in special cei rosii, insa in ultimii ani am remarcat o tendinta spre buchetele care combina trandafirii cu flori precum orhidee, irisi, alstoemeria, frezii sau lalele. Cei care raman fideli trandafirilor rosii sunt de obicei clientii barbati,din segmentul de varsta 25-35 de ani, precizeaza Marina Popescu.

De altfel, de Valentines Day sunt si cei mai multi barbati online pe Floria.ro, in cautarea florilor perfecte. Anul trecut, 73% dintre cei care au vizitat site-ul pe 13 februarie au fost barbati, iar anul acest procentul asteptat este similar. Pentru acest Valentines Day, domnii au de ales din peste 100 de buchete de flori si aranjamente speciale, cu preturi care pornesc de la 129 lei.

*Sondajul Floria.ro a fost realizat online, in perioada 30 ianuarie – 4 februarie 2020. Au participat 305 persoane, 95% femei, din mediul urban si rural, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani.

Despre Floria.ro

Floria.ro a aniversat in luna iulie 10 ani de online. In cei 10 ani de activitate, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de romani, asigurand un serviciu de livrare rapid, in 2 ore de la confirmarea comenzii, in toata tara.

Din mai 2015, Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a Romaniei pentru buchete si aranjamente, iar in luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale in Romania.

Floria.ro a primit de sase ori titlul de Floraria Online a Anului, in cadrul Galei Premiilor de e-Commerce, iar de douaori titlul ”Cea mai buna florarie online si cel mai bun magazin online din Romania”.

Floria.ro livreaza gratuit in peste 100 de orase din tara, in doua ore de la confirmarea comenzii. Intreaga retea, precum si informatii despre cum poti deveni partener Floria.ro aici.