AM I OPEN MINDED? Este dialogul intre arta si design propus de LAUFEN in cadrul Salone del Mobile 2021

1
De Gavrila Alina
5 oct. 2021

Salone del Mobile 2021 (Milan Design Week) este evenimentul international de referinta pentru sectorul de mobilier si design si unul din cele mai asteptate evenimente de design pentru orice persoana creativa. Anul acesta, dupa un an de absenta din cauza pandemiei, evenimentul a avut loc in saptamana 4 – 10 septembrie.

O atractie pentru vizitatorii de anul acesta au fost expozitiile si lansarile pioniere organizate ca evenimente satelit in jurul expozitiei centrale.

LAUFEN, liderul elvetian in domeniul obiectelor sanitare, a inaugurat in cadrul Milan Design Week – LAUFEN spaceMilano, un nou concept de showroom care se indeparteaza de prezentarea clasica a ambientelor de baie, un loc pentrudezbateri si propuneri, unde pot lua nastere noi forme de artavizuala printr-o schimbare continua a spatiului in sine.

Noul showroom este situat intr-o vila eleganta de pe via Manzoni din Milano, o locatie cu o pozitie strategicalocalizata intre cartierul modei din Piaza della Scala, Domul din Milano si Brera, unul dintre cele mai fascinante cartiere din Milano, sinonim cu arta si designul.

Cu ocazia lansarii, spatiul LAUFEN, proiectat de Matteo Fiorini impreuna cu Studio LYS, a gazduit o instalatie temporara creata de aceiasi designeri, cu titlul provocator Am I open-minded?”. Produse LAUFEN au fost dispersate in spatiu precum sculpturile intr-o galerie de arta, instalatiapropunand un joc de lumini si transparente prin elementele irizante suspendate.

Multe dintre produsele din cadrul instalatiei expuse sunt din colectia Kartell by LAUFEN, o colaborare cu brandul italian Kartell, semnata de designerii internationali Ludovica si Roberto Palomba. Colectia Kartell by Laufen ofera solutiicomplete pentru o baie cu accente retro reinterpretate ce aduc in ambient nostalgia anilor 1970. Contrastul cromatic, calitatea superioara si designul cu linii simple sunt trasaturilecaracteristice ale acestei colectii efervescente.

Intrebarea adresata prin instalatie „Am I open-minded?” defineste viziunea LAUFEN si dorinta de a stabili, prin diferitele spatii LAUFEN din intreaga lume, un dialog intre arta, design si arhitectura.

Instalatia temporara expusa in cadrul Milan Design Week ne permite sa intelegem cum va fi LAUFEN space Milano: un ambient fluid, unde elementele flexibile, caracterizate prin pereti transparenti si semirigizi, delimiteaza spatiul pentru a da viata unor noi instalatii in colaborare cu alti artisti si designeri. La fel ca intr-un teatru – teatrul La Scala nefiind foarte departe – spatiul LAUFEN Milano este conceput ca o scena pe care diferitele voci ale LAUFEN prind viata intr-oexperienta incredibila si surprinzatoare.

Brandul elvetian LAUFEN se distinge prin colaborarile cu arhitecti si designeri celebri, care semneaza serii unice de produse, remarcabile ca design, dar si extrem de practice. Nume precum Patricia Urquiola, Marcel Wanders, KonstantinGrcic, Toan Nguyen sau Stefano Giovannoni se afla in spatele produselor cu un design contemporan si minimalist, serii cu personalitate menite sa raspunda unor cerinte si gusturi dintre cele mai sofisticate.

Brandul premium LAUFEN este prezent in tara noastra prin intermediul Roca Romania, toate colectiile fiind disponibile prin Delta Studio, distribuitor exclusiv LAUFEN in Romania, multe dintre acestea fiind expuse in showroom-ul Delta Studiodin Bucuresti.