Asociatia SAMAS te invita la conferinta Sanatos si in pandemie

1
De Gavrila Alina
7 sept. 2021

Peste 200 de virusuri sunt responsabile de episoadele de raceala si gripa la copii, mai dese la inceput de sezon rece. Asociatia SAMAS te invita la conferinta Sanatos si in pandemie, sa afli de la specialisti cum sasustii imunitatea copilului la intrarea in colectivitate.

Toamna se numaraepisoadele de stranut, tuse si febra. Cand intrain colectivitate, copiii sunt mai expusi la bacterii sivirusuri care se raspândesc cu repeziciune. Pe un terenvulnerabil, acestea pot provoca infectii bacteriene sauvirale serioase: bronsite, bronsiolite sau pneumonii.

Asociatia SAMAS te invita pe 9 septembrie, la ora 11, la conferinta Sanatos si in pandemie, sa afli cum poti sasustii imunitatea copilului tau si cum il poti protejaimpotriva virusurilor respiratorii, astfel incât el sa se bucure de revederea cu colegii de gradinita si scoala.

Evenimentul este organizat in cadrul programuluiSanatos de mic, dezvoltat de Asociatia SAMAS si estesustinut de compania STADA România, prin brandurileViruProtect STADA si Minimartieni.

Raceala si gripa sunt afectiuni respiratorii, dar sunt cauzate de virusuri diferitechiar daca au simptome asemanatoare. In timp ceracelile pot avea simptome usoare, gripele netratatecorespunzator pot provoca probleme serioase de sanatate.

Riscul de raceala sau gripa este mai mare atunci cândcopiii intra in colectivitate sfac schimb” de bacterii si virusuri. In plus, unelevirusuri, precum cele din familia Rhinovirusurilor, care sunt vinovate pentru raceli, se reproduc mai bine la temperaturi mai scazute.

Copiii prescolari pot avea pâna la 8-10 episoade de raceala pe an, fapt considerat normal de catre specialisti si care ajuta la antrenareasistemului imunitar. Pe masura ce ei cresc, iar organismul este mai bine pregatit sa faca fata virusurilor sbacteriilor, numarul episoadelor de raceala si gripascade.

Desi nu putem preveni complet toate aceste episoadede raceala si gripa, putem sustine imunitatea copilului, astfel incât organismul safie pregatit sa raspundmai bine la imbolnaviri, simptomele sa fie mai blândesi recuperarea sa fie mai usoara.

O alimentatie echilibrata, administrarea de suplimente, vitamine si multiminerale, in functie de istoriculmedical al copilului, utilizarea produselor indicate in protectia impotriva virusurilor, asigurarea unui somnodihnitor si activitatea fizica sunt tiva dintre factoriicare contribuie la functionarea optima a sistemuluiimunitar, mai ales acum, in vremuri pandemice.

Sanatos de mic duce mai departe misiunea pe care ne-am propus-o inca de la inceputurile AsociatieiSAMAS, de a imbunatati starea de sanatate a copiilorsi a mamelor din România, prin specializarea continuaa cadrelor medicale din comunitatea de educatoriperinatali SAMAS, dar si printr-o corecta informare a parintilor cu privire la bune obiceiuri de viata, intr-o perioada esentiala pentru sanatate: copilaria. La conferinta Sanatos si in pandemie, aflam direct de la specialisti cum putem sa sustinem imunitatea copiilorsi cum ii putem proteja impotriva virusurilorrespiratorii la inceput de sezon recedeclaraSinziana Ionita-Ciurez, Director Executiv al AsociatieiSAMAS.

Promisiunea STADA este sa avem grija de sanatatea oamenilor, atât acum, cat si in viitor. Si cum copiii reprezinta viitorul nostru, sanatatea lor este pe primul plan. Acum, odata cu reintrarea in colectivitate, ne bucuram sa le punem la dispozitie produse din indragita si binecunoscuta gama Minimartieni, pentru sustinerea imunitatii. Pentru protectia impotriva virusurilor de raceala si gripa, propunerea noastraeste ViruProtect STADA, inovatia absoluta lansata la inceputul acestui an, cu studii care confirmadezactivarea cu peste 99% a principalelor virusuri de raceala si gripa* spune Camelia Cristolovean, Group Brand Manager STADA.

DESPRE SANATOS DE MIC

Sanatos de mic a fost dezvoltat de Asociatia SAMAS si Danone România in 2017, cu scopul de a preveni obezitatea in rândul copiilor si de a pune bazele unei alimentatii sanatoase. Programul se desfasoara gratuit in gradinitele de stat cu program prelungit si este sustinut de mai multe societati si institute de sanatate, precum si de catre Inspectoratele scolare si Casa Corpului Didactic din localitatile partenere.

Sanatos de mic specializeaza cadre medicale si didactice in alimentatia sanatoasa a copiilor, organizeaza ateliere de gatit sanatos pentru parinti si copii si conferinte pentru parinti. In cadrul programului a fost elaborat primul pachet educational complet pentru o alimentatie sanatoasa in familie: un Ghid pentru parinti, realizat sub coordonarea unui comitet stiintific alcatuit din specialisti in medicina, educatie si psihologie si jocul Capitanul Farfurie, cu 2 variante de joc, potrivite pentru copii mici si mari deopotriva. In plus, 10 lectii despre nutritia sanatoasa au fost introduse in curriculum-ul gradinitelor. Pânaacum, 184 de gradinite din Bucuresti si din judetul Cluj sunt inscrise in programul Sanatos de mic.