British School of Bucharest gazduieste prima editie TEDx Youth@BSB, un eveniment organizat si sustinut in totalitate de studenti

Avatar1
De Gavrila Alina
16 apr. 2021

British School of Bucharest organizeaza prima editie TEDx Youth@BSB, un eveniment online, deschis elevilor din toata tara, indiferent ca provin de la scoli internationale sau de stat. Evenimentul va avea loc pe 28 Aprilie si va aduce laolalta speakeri din randul elevilor care vor sustine discursuri despre initiativele noii generatii si sustinerea reciproca.

TEDx Youth@BSB este un eveniment organizat si sustinut exclusiv de elevi ceea ce il face si mai interesant. Echipa implicata in acest proiect a planificat totul in cel mai mic detaliu – de la alegerea temelor, gasirea speakerilor si partea de promovare, ceea ce vine ca o confirmare a temei conferintei: Puterea generatiei Z.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina TedX Youth@BSB – British school of Bucharest si va sustinut de 11 speakeri care vor aborda subiecte diverse, de interes maxim precum schimbarile climatice, dezvoltarea personala si motivationala, sport, importanta istoriei si artei in vietile noastre si multe altele..

“De cand mi-a venit ideea unui eveniment TEDx in scoala mea, am stiut ca partea de organizare va depasi asteptarile unui elev de 17 ani. Astfel ca dupa ce am obtinut licenta pentru organizare acestui eveniment la British School of Bucharest, am reusit alaturi de colegii mei sa punem bazele unui eveniment care sa nu fie afectat de masurile ce se impun in contextul pandemiei sau de invatamantul la distanta. Chiar daca modalitatea de transmitere va fi online, suntem nerabdatori sa va prezentam rezultatul muncii noastre si sa confirmam astfel ca vocea generatiei noastre merita auzita!” Laura Ionescu, organizator TEDxYouth@BSB.

“Suntem mandri ca o echipa formata din studentii nostri a pus bazele acestui proiect, demonstrand ca determinarea, curajul si creativitatea nu tin cont de varsta. Acest eveniment este o ocazie prin care oricine poate sa cunoasca noua generatie de lideri si perspectiva acesteia asupra temei abordate.” Philp Walters, Headmaster

Inregistrarea la eveniment se poate face pana pe 26 Aprilie aici TedX Youth@BSB – British school of Bucharest

Despre TEDx:

TEDx este un program dedicat evenimentelor locale, organizate independent, care aduc laolalta oameni pentru a impartasi idei si experientede tip TED. In cadrul unui eveniment TEDx sunt combinate talk-uri TED si discursuri live cu scopul de a initia discutii si conexiuni intre participanti. Aceste evenimente locale, organizate independent stau sub umbrela brandului TEDx, unde x=eveniment TED organizat independent. Conferinta TED ofera ghidaj si suport pentru programul TEDx, insa evenimentele TEDx sunt organizate individual.

Despre British School of Bucharest:

British School of Bucharest(BSB) este o scoala internationala de top, ce ofera un sistem de invatamant international bazat pe curriculum-ul national britanic ce include etapele de studiu EYFS, Primary si Secondary School, cu certificari IGCSEs pana la A Levels.

Din anul 2000, BSB ofera acces la educatie britanica elevilor cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, intr-o comunitate extrem de diversa, cu peste 650 de elevi si 48 de nationalitati diferite. Acestia beneficiaza de un raport impresionant elev-profesor, in clase de dimensiuni reduse, asigurand un mediu de invatare personalizat si incurajator, oferit de profesori vorbitori nativi de limba engleza.

BSB este singura scoala britanica din Romania care a fost apreciata cu calificativul ”Excelent” pentru calitatea procesului de invatare si a rezultatelor elevilor, dar si pentru calitatea dezvoltarii personale a elevilor, conform unui raport realizat de catre Inspectoratul Scolilor Independente din Marea Britanie in 2018.