Campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a fost gazda Crosului USAMV, competitie sportiva dedicata iubitorilor de miscare in aer liber

1
De Gavrila Alina
7 apr. 2022

In weekend-ul care tocmai s-a incheiat, campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara a fost gazda primei editii a ”Crosului USAMV”, competitie dedicata studentilor, precum si tuturor iubitorilor de miscare. Evenimentul a fostorganizat sub egida Federatiei Romane de Atletism, in parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, avand-o ca ambasador peCampioana Olimpica, Gabriela Szabo.

Inca de la primele orele ale diminetii de sambata, campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a fost cel mai important reper al zilei pentru iubitorii de atletism si mai ales pentru pasionatii de miscare in natura. Peste 600 de participanti cu varste diferite, de la mic la mare, au luat parte la cele trei tipuri de trasee puse la dispozitie de catre organizatori: 1km, 5km sau 10km.

Competitia sportiva, aflata la prima editie, a fost certificata la nivelinternational de catre AIMS/World Athletics. Evenimentul desfasurat in Green CampUSAMV, un campus verde de 40ha, a oferit participantilor oportunitatea sa descopere sau sa redescopere cele mai frumoase locatii din Bdul Marasti, nr. 59, un loc recunoscut pentru deschiderea fata de iubitorii de natura, de viata sanatoasa si miscare.

Desi toti sunt mari castigatori pentru ca au luat parte la aceastacompetitie, daca doriti sa vedeti clasamentele le puteti vizualiza aici – https://crosul.usamv.ro/

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor personalitati care au felicitat initiativa universitara, printre care si Mircea Geoana – secretar general adjunct NATO, Mihaela Geoanapresedinta fundatiei Renasterea, Thomas Razvan MoldovanSecretar de Stat Ministerul Sportului,campioana olimpica Gabriela Szabo si vicecampionul olimpic Marian Oprea.

Gabriela Szabo este un reper pentru tineri, un model de perseverentasi de viata. A intrat in istorie castigand premiul pentru cea mai bunaatleta a lumii in 1999.

A fost o onoare sa reprezint Crosul USAMV din 2 aprilie 2022 si sasustin dezvoltarea sportului scolar si universitar. Imi doresc sa il crestem intr-o competitie nationala scolara si universitara si de ce nu internationala! Gabriela Szabo, ambasador al competitiei.

”Ma bucur tare mult ca acest eveniment a atras participarea unui numar atat de mare de persoane. Crosul USAMV ne-a oferitoportunitatea sa ne revedem dupa doi ani si sa redescoperim impreuna campusul, alaturi de studenti, voluntari, participanti de toate varstele. Va multumim ca ati fost prezenti la aceasta primaeditie in numar atat de mare si va promitem ca anul viitor vom avea si mai multe surprize.”  RECTOR, Prof.univ.dr. Razvan IonutTEODORESCU.

Contact:
Alexandra Cornea , comunicare@usamv.ro, 0744 641 930, www.usamv.ro